Home Livescore

Feyenoord schittert tegen Lazio: perfectie benaderd in eigen Kuip

Dan Asaki van Unsplash ©
Gepubliceerd op woensdag 25 oktober 2023 21:09 uur

In een spectaculaire wedstrijd tegen een onbekende tegenstander heeft Feyenoord woensdagavond laten zien dat ze dicht bij perfectie komen. De spelers waren onverslaanbaar in hun eigen stadion, de Kuip. Met een overtuigende 3-1 overwinning was het resultaat meer dan verdiend.

Trainer Arne Slot moest het helaas stellen zonder Gernot Trauner en Yankuba Minteh vanwege blessures. Hierdoor kreeg Ramiz Zerrouki weer een kans op het middenveld, nadat hij eerder al indruk had gemaakt tegen Atlético Madrid. Calvin Stengs speelde vanaf de rechterkant. Feyenoord domineerde vanaf het begin van de wedstrijd. Igor Paixão en Quinten Timber kregen de eerste kansen voor de Rotterdammers.

De eerste grote kans was voor Santiago Gimenez, die een voorzet van Paixão net naast het doel kopte. Vanaf dat moment was de Mexicaanse speler niet meer te stoppen. In de 27e minuut werd een doelpunt van Gimenez afgekeurd wegens buitenspel, maar vier minuten later was het wel raak. Na een prachtige pass van Stengs draaide Gimenez knap weg bij zijn tegenstander en vond hij het uiterste hoekje van het doel. De Kuip schudde op zijn grondvesten en dat gaf Feyenoord de energie om door te gaan. En dat deden ze ook. In blessuretijd van de eerste helft zorgde Zerrouki met een fantastisch afstandsschot voor een nieuwe vreugde-explosie in Rotterdam-Zuid. Feyenoord stond met 2-0 voor bij rust.

Tijdens de rust besloot Slot Bart Nieuwkoop, die een gele kaart had gekregen, te vervangen door Marcos López. Het spelbeeld bleef in de tweede helft hetzelfde. Feyenoord was de betere ploeg en Lazio moest komen. Taty Castellanos miste een grote kans, waarna Feyenoord weer het initiatief nam. En opnieuw was het Gimenez die het net wist te vinden.

Gimenez maakte een droomdebuut. Na een voorzet van Timber stond hij op de juiste plek om de 3-0 binnen te tikken. Slot besloot Gimenez en Stengs naar de kant te halen en Ayase Ueda en Luka Ivanusec, die zijn rentree maakte, mochten de wedstrijd afmaken. Helaas lukte het Feyenoord niet om de nul te houden. López beging een onnodige overtreding, waardoor Lazio een strafschop kreeg. Pedro maakte hier dankbaar gebruik van en versloeg Justin Bijlow in een één-op-één situatie.

Feyenoord kwam verder niet in de problemen en kan nu de tweede overwinning in de Champions League van dit seizoen vieren. Met zes punten uit twee wedstrijden staat Feyenoord er goed voor in Groep E. De ploeg van Slot heeft goede kansen om ook na de winterstop actief te zijn op het hoogste Europese podium.