×
Home Nieuws Livescore

Zahavi keert terug bij Israël na slaapkamerdrama met bondscoach

Zahavi keert terug bij Israël na slaapkamerdrama met bondscoach
JEROEN BENTVELZEN ON UNSPLASH ©
Gepubliceerd op woensdag 25 oktober 2023 19:24 uur

Eran Zahavi verrast vriend en vijand met zijn terugkeer bij het nationale team van Israël. De voormalige PSV-speler heeft zijn radicale besluit om te stoppen als international teruggedraaid, nadat hij geen eigen slaapkamer mocht hebben van bondscoach Alon Hazan.

Op 15 september 2022 kondigde Zahavi aan te stoppen als international van Israël. Dit besluit volgde op een conflict met bondscoach Hazan en sportief directeur Yossi Benayoun. De 36-jarige spits wilde namelijk altijd een privékamer in het hotel van het nationale team om optimaal te kunnen rusten, maar Hazan, die in mei 2022 werd aangesteld, was het daar niet mee eens. Dit was voor Zahavi de druppel en hij besloot zich niet langer beschikbaar te stellen voor zijn land.

Maar nu is de spits van gedachten veranderd. "Ons land maakt een ongelooflijke periode door. In deze tijden is het belangrijk dat iedereen zijn steentje bijdraagt aan het succes", laat de aanvaller van Maccabi Tel Aviv weten. "Ik heb mijn principes even opzij gezet. Ik wil gewoon dat het nationale team zich kwalificeert voor het EK. Er zijn dingen gezegd in het heetst van de strijd die niet gezegd hadden mogen worden. Maar nu hebben we meer dan ooit eenheid nodig."

In november speelt Israël vier cruciale interlands in de strijd om kwalificatie voor het EK. Op dit moment staat het land op de derde plaats in Groep I met elf punten uit zes wedstrijden. Roemenië staat bovenaan met zestien punten uit acht wedstrijden, gevolgd door Zwitserland met vijftien punten uit zeven wedstrijden.