×
Home Livescore

Ten Hag worstelt met defensie en middenveld bij Manchester United

Ten Hag worstelt met defensie en middenveld bij Manchester United
Ferdinand Stöhr on Unsplash ©
Gepubliceerd op woensdag 25 oktober 2023 18:32 uur

Erik ten Hag, de Nederlandse coach van Manchester United, heeft toegegeven dat hij worstelt met het vinden van de juiste spelers voor zijn defensie en middenveld. De stabiliteit die hij vorig seizoen zag, ontbreekt tot nu toe dit seizoen.

Tijdens de wedstrijd tegen FC Kopenhagen in de Champions League koos Ten Hag voor een middenveld bestaande uit Sofyan Amrabat, Scott McTominay en Bruno Fernandes. Na de wedstrijd erkende de coach dat invaller Christian Eriksen een belangrijke rol had gespeeld met zijn creativiteit. Ten Hag gaf toe dat hij twijfelt over de beste samenstelling van zowel de verdediging als het middenveld.

"Vorig seizoen waren we erg constant, met een sterke verdediging en Casemiro op het middenveld. We hadden altijd controle over de wedstrijden. Dit seizoen hebben we veel veranderingen moeten doorvoeren in de verdediging, waardoor de stabiliteit verdween en er minder samenhang was op het middenveld. We hebben moeite om de juiste balans te vinden. Ik ben er echter van overtuigd dat de stabiliteit uiteindelijk weer terugkomt en dat we daarop kunnen voortbouwen", aldus Ten Hag.

De bekritiseerde Harry Maguire maakte in de 72e minuut het enige doelpunt van de wedstrijd. André Onana stopte in de laatste minuut nog een penalty van Kopenhagen, waardoor Manchester United een zeer welkome overwinning behaalde in de Champions League. Ten Hag was lyrisch over beide spelers. "Ze speelden allebei goed en Onana maakte al een belangrijke redding vlak na rust. Het was een geweldige avond. De redding van Onana in de slotminuut was briljant."