×
Home Nieuws Livescore

Veltman ziet Ajax afglijden: gebrek aan DNA en chaos

Veltman ziet Ajax afglijden: gebrek aan DNA en chaos
ALEXANDER FOX | PLANET FOX FROM PIXABAY ©
Gepubliceerd op woensdag 25 oktober 2023 08:08 uur

Voormalig Ajax-speler Joël Veltman volgt met grote teleurstelling de huidige situatie bij zijn oude club en tegenstander van donderdag, Ajax. De verdediger, die tot 2020 in het shirt van de Amsterdammers speelde, ziet duidelijk waar het misgaat voor het huidige team.

Volgens Veltman begint het probleem al bij de aanstelling van trainer Maurice Steijn. "Daley Blind, Dusan Tadic, Davy Klaassen. Iedereen is vertrokken", merkt de verdediger van Brighton op in een interview met het Algemeen Dagblad. "Het Ajax-DNA, waar iedereen het over heeft, ontbreekt nu behoorlijk. Het is van groot belang dat zowel de stafleden als enkele spelers hierover beschikken. Als ik het voor het zeggen had, zou ik dat DNA toevoegen." Donderdag om 21.00 uur neemt Brighton het in eigen huis op tegen de zoekende Amsterdammers.

De enige troost die Veltman vindt in de malaise bij zijn voormalige club, is dat ze nu misschien makkelijker te verslaan zijn voor Brighton. De verdediger verwacht dan ook dat zijn team sterk voor de dag zal komen. "In mijn ogen kunnen we donderdag alleen tevreden zijn met een overwinning. Ajax is eigenlijk een beetje de underdog. Het klinkt misschien vreemd, maar het is wel waar."

Veltman heeft op dit moment niet veel contact met mensen binnen Ajax, maar hij kan zich wel een beeld vormen van de bestuurlijke en operationele chaos. "Op een gegeven moment moeten spelers toch hun verantwoordelijkheid nemen? Als je voor Ajax speelt, is er maar één opdracht: winnen. Er gaat van alles mis. Naast Mislintat en Steijn zijn er ook nog talloze inkomende en uitgaande spelers en problemen op bestuursniveau."