×
Home Nieuws Livescore

Luuk de Jong baalt van vandalisme PSV-supporters in uitvak

Luuk de Jong baalt van vandalisme PSV-supporters in uitvak
Dan Asaki van Unsplash ©
Gepubliceerd op woensdag 25 oktober 2023 07:40 uur

Luuk de Jong betreurt de acties van de PSV-supporters die dinsdagavond schade hebben veroorzaakt in het uitvak van Stade Bollaert-Delelis, de thuishaven van RC Lens. De aanvoerder van de Eindhovenaren is teleurgesteld en vreest dat hij en zijn teamgenoten de gevolgen zullen ondervinden als de UEFA besluit om PSV één wedstrijd zonder uitfans te laten spelen.

In een persconferentie na de wedstrijd werd De Jong gevraagd naar zijn mening over de situatie. Hij gaf aan dat hij het altijd vervelend vindt wanneer zulke incidenten plaatsvinden. Hij benadrukte echter dat het vaak slechts een kleine groep betreft die verantwoordelijk is voor dit gedrag. Het is jammer dat zij het verpesten voor de rest van de supporters. De Jong benadrukte dat dit soort gedrag nergens thuishoort en dat het geen positieve invloed heeft op de spelers.

De mogelijke consequentie van het spelen zonder fans baart De Jong zorgen. Hij begrijpt dat dit een mogelijk resultaat kan zijn van de gebeurtenissen en hij realiseert zich dat dit uiteindelijk ook invloed heeft op de spelers. Het is een situatie die niemand wil, maar waar ze mogelijk mee geconfronteerd zullen worden.

De Jong hoopt dat de UEFA een passende straf zal opleggen aan de verantwoordelijken en dat de overige supporters niet de dupe zullen worden van hun gedrag. Hij benadrukt dat het belangrijk is om respect te tonen voor de club, de tegenstander en de sport in het algemeen.