×
Home Nieuws Livescore

Steijn verlaat Ajax na vertrouwensbreuk en eenzaamheid

Steijn verlaat Ajax na vertrouwensbreuk en eenzaamheid
Fritsdejong ©
Gepubliceerd op woensdag 25 oktober 2023 06:48 uur

In een opmerkelijke wending van gebeurtenissen heeft Maurice Steijn, voormalig trainer van Ajax, afgelopen maandag aangegeven dat hij in principe door wilde gaan als trainer van de club. Echter, hij stelde wel één voorwaarde: hij wilde niet langer samenwerken met assistent-trainers Hedwiges Maduro en Steven Berghuis. Volgens Steijn hebben zij hem in de rug gestoken als een verraderlijk mes. Dit nieuws werd woensdagochtend gemeld door De Telegraaf.

Ajax was absoluut niet bereid om aan deze eis te voldoen. Als gevolg daarvan werd er in goed overleg besloten om het contract van Steijn, dat liep tot medio 2026, te ontbinden. Dit besluit werd genomen na de nederlaag van Ajax tegen FC Utrecht (4-3), waarbij Steijn nog aan het roer stond. In de dagen tussen de wedstrijd en zijn ontslag leek het er aanvankelijk niet op dat Steijn en Ajax uit elkaar zouden gaan, zo meldt De Telegraaf. Tijdens een telefonisch gesprek met Jan van Halst, interim-directeur van Ajax, werd Steijn verteld dat Louis van Gaal, adviseur van de raad van commissarissen, hem tot de volgende interlandperiode in november zou behouden. Deze boodschap werd herhaald tijdens een ontmoeting tussen Steijn en Van Halst op maandagochtend, onder het genot van een kop koffie.

Echter, naarmate de tijd verstreek en Ajax steeds slechtere resultaten behaalde, begon Steijn steeds meer te twijfelen. Hij voelde zich steeds eenzamer, zo blijkt uit het uitgebreide achtergrondverhaal van De Telegraaf. Dit gevoel van eenzaamheid bereikte een hoogtepunt toen verschillende leden van de technische staf van Ajax, waaronder assistent-trainers van Steijn, hun beklag deden bij technisch manager Klaas-Jan Huntelaar over Steijn en zijn functioneren. Huntelaar bracht deze klachten vervolgens over aan Steijns assistent-trainers, waaronder Maduro. Ook Maduro uitte zijn ontevredenheid over Steijn. Huntelaar bracht dit vervolgens weer onder de aandacht van de directie, wat resulteerde in een definitieve vertrouwensbreuk tussen Steijn en Maduro. Steijn had Maduro al eerder verdacht van het lekken van informatie uit de kleed- en trainerskamer naar zijn voormalige werkgever ESPN. Ook de vermeende rol van Maduro bij de uitlatingen van Almere City-clubpsycholoog Annemieke Zijerveld zorgde voor wantrouwen bij Steijn.