×
Home Nieuws Livescore

RC Lens kan niet opnieuw stunten na zege op Arsenal: PSV laat thuisploeg lijden

RC Lens kan niet opnieuw stunten na zege op Arsenal: PSV laat thuisploeg lijden
Vienna Reyes on Unsplash ©
Gepubliceerd op woensdag 25 oktober 2023 01:09 uur

In een opmerkelijke wedstrijd wist RC Lens niet opnieuw te verrassen na hun overwinning op Arsenal. Volgens de Franse media heeft PSV de thuisploeg flink laten lijden, vooral Hirving Lozano en Johan Bakayoko worden geprezen voor hun optreden. Helaas maakte Luuk de Jong een minder indrukwekkende indruk.

Het lokale La Voix du Nord zag dat Lens "langdurig leed onder de intensiteit van de Nederlanders, maar nooit opgaf". Het defensieve trio, bestaande uit Gradit, Danso en Medina, wordt geprezen na het 1-1 gelijkspel. Ze krijgen de hoogste cijfers, een 7, en "toonden opnieuw hun impact".

Ook Nord Littoral, een andere lokale krant, was behoorlijk positief. "In de eerste helft domineerde Lens, terwijl de tegenstander bijna geen kansen kreeg. Alleen een bal van Hirving Lozano op de paal zorgde voor wat zweet op het voorhoofd. Lens kon echter zelf ook geen opening vinden. Zoals zo vaak, en zeker in Europa, wordt dit afgestraft: domineren zonder te scoren. De Nederlanders begonnen sterker aan de tweede helft en Bakayoko scoorde. Maar Lens is dit seizoen nooit sterker dan wanneer ze op achterstand staan. Na tien minuten stond het 1-1, waarna de wedstrijd fel bleef maar weinig kansen meer creëerde."

L'Équipe heeft ook aandacht voor de veerkracht van Lens. "Het punt lijkt misschien teleurstellend in vergelijking met de wedstrijd tegen Arsenal (2-1), maar de volledige waarde zal misschien pas duidelijk worden bij de eindafrekening. Op dit moment zorgt het gelijkspel ervoor dat Lens ongeslagen blijft. Daar zullen ze tevreden mee moeten zijn, vooral gezien de achterstand. Het zal Lens voldoening geven dat ze weer een negatieve situatie hebben weten om te draaien. Het was de derde keer dat ze op achterstand kwamen en ook de derde keer dat ze terugkwamen."

L'Équipe vond dat PSV sterker begon. "Lens werd vanaf het begin onder druk gezet door PSV, dat vastberaden was om zo dicht mogelijk bij het doel van de tegenstander te spelen. Het kostte de ploeg van Franck Haise een paar minuten om zich op hun gemak te voelen. Ze doken in de laatste dertig meter voor het doel op door goed druk te zetten, maar de sterke periode werd niet beloond vanwege een gebrek aan nauwkeurigheid, zoals bij Machedo. PSV nam het initiatief over en Johan Bakayoko scoorde. Na de gelijkmaker werd Lens plotseling dynamischer, agressiever en sterker, maar de koploper van de Eredivisie wankelde niet."

RMC Sport spreekt van een "frustrerend gelijkspel" voor Lens. "De ploeg blijft ongeslagen, maar verliest de koppositie in de groep. Twee weken na het geweldige optreden tegen Arsenal moesten de fans vrezen voor een ongelukkige avond door een geniale flits van Johan Bakayoko. Hij gaf PSV de voorsprong na een prachtige collectieve aanval met een bedrieglijk schot. Het was niet onverdiend, gezien het feit dat Hirving Lozano de paal al had geraakt. Lens stelde teleur, maar bleef wel ongeslagen. Over twee weken is er een kans op revanche in Eindhoven."

Le Figaro meldt dat dit niet het gewenste resultaat was voor het altijd euforische Stade Bollaert-Delelis, maar Lens behoudt een serieuze kans op de volgende ronde. "De spelers van Lens moesten lang lijden door de mannen van Peter Bosz, geleid door een ontembare Hirving Lozano die de paal raakte. De Nederlandse ploeg toonde zich technisch superieur en beloonde zichzelf met een stijlvol doelpunt van Bakayoko. Maar Lens vocht terug, net zoals ze deden tegen Sevilla en Arsenal." Het Franse dagblad concludeert dat Lozano "van begin tot eind ongrijpbaar was" en zelfs "angstaanjagend". Luuk de Jong maakte echter minder indruk en werd "gemuilkorfd".