×
Home Nieuws Livescore

Wesley Sneijder ontkent invloed van Steijn op zijn mening

Wesley Sneijder ontkent invloed van Steijn op zijn mening
Fritsdejong ©
Gepubliceerd op dinsdag 24 oktober 2023 21:24 uur

Voormalig voetbalicoon Wesley Sneijder heeft zich fel uitgesproken nadat er maandagavond onthuld werd dat Maurice Steijn, voormalig coach van Ajax, oud-Ajacieden zou hebben beïnvloed. Sneijder, recordinternational van het Nederlands elftal, ontkent echter dat zijn contact met Steijn invloed heeft op zijn mening.

Steijn werd maandag ontslagen bij Ajax na een reeks teleurstellende resultaten. Enkele uren later meldde het AD dat Steijn oud-Ajacieden zou hebben 'ingefluisterd'. Hoewel de krant geen namen noemde, was Sneijder een van de oud-spelers die Steijn herhaaldelijk openlijk heeft verdedigd, zelfs na diens ontslag. Bovendien is bekend dat Sneijder contact heeft met de Haagse trainer. Tijdens een interview bij RTL ontkent de voormalige middenvelder echter dat zijn mening daardoor beïnvloed wordt. "Ik heb dat ook gelezen, maar daar is natuurlijk helemaal niets van waar", verklaart Sneijder. "Tenminste, ik kan alleen voor mezelf spreken."

"Ik laat me niet beïnvloeden door dat soort zaken. Als mensen, in dit geval Maurice, naar me toe zouden komen en me vragen om hen te steunen, dan ben ik daar niet gevoelig voor", vervolgt Sneijder. "Sinds ik hier op televisie mijn mening geef, wil ik dat ook oprecht doen. Ik heb dat gisteren (maandagavond bij Veronica Offside, red.) ook gezegd: als het gaat om spelers zoals Heitinga of Kuyt, dan vind ik dat je daar gewoon eerlijk je mening over moet geven. Ik sta nog steeds achter mijn mening, maar het is wel vervelend dat dit soort figuren dan weer dingen gaan roepen of suggereren."

Het lijkt erop dat Sneijder in zijn verdere betoog verwijst naar het Algemeen Dagblad, dat de naam van de oud-Ajacied niet noemde. Sneijder werd slechts als voorbeeld aangehaald na de berichtgeving van het AD. "Ze weten niet hoe mijn gesprekken met Maurice Steijn zijn verlopen of hoe vaak ik koffie met hem heb gedronken. Niemand controleert dat en dat zouden ze misschien wel moeten doen. Dan krijgen ze mijn antwoord en dat is nee: er wordt mij niets ingefluisterd."