×
Home Nieuws Livescore

Dumfries: de gevaarlijkste man van Oranje volgens Van der Vaart

Dumfries: de gevaarlijkste man van Oranje volgens Van der Vaart
NELSON NDONGALA ON UNSPLASH ©
Gepubliceerd op dinsdag 24 oktober 2023 20:48 uur

In een recent interview heeft Rafael van der Vaart zijn bewondering uitgesproken voor een mysterieuze voetballer genaamd Denzel Dumfries. Van der Vaart beschrijft Dumfries als een "heerlijke speler" en prijst zijn ontwikkeling bij Internazionale. Hij suggereert zelfs dat bondscoach Ronald Koeman rekening zou moeten houden met Dumfries bij het bepalen van het systeem van het Nederlands elftal.

Van der Vaart begint zijn lofzang door te zeggen dat hij een enorme fan is van Dumfries. Hij geeft toe dat hij aanvankelijk niet veel van hem verwachtte, net als vele anderen. Maar hij is onder de indruk van Dumfries' energie, positieve houding en doorzettingsvermogen. Dumfries is betrokken bij zowel Inter als Oranje en is altijd op de juiste plek op het veld. Hij is er wanneer er een bal moet worden verdedigd en hij geeft zelf ook voorzetten. Van der Vaart vindt hem echt een genot om naar te kijken.

Volgens Van der Vaart is Dumfries' voorzet aanzienlijk verbeterd, wat te maken heeft met het vertrouwen dat hij nu voelt. Hij voelt zich gewaardeerd door iedereen en heeft bijna geen last meer van zijn harde voeten, behalve af en toe. Van der Vaart gelooft dat Dumfries het beste tot zijn recht komt in een 5-3-2-systeem. Hij vindt het vreemd dat het Nederlands elftal het systeem niet aanpast aan Dumfries, aangezien hij op dit moment de gevaarlijkste speler is. Het is opmerkelijk dat een rechtsback de gevaarlijkste man op het veld is, maar Van der Vaart sluit af met de woorden dat Dumfries dat echt verdient.