×
Home Nieuws Livescore

Marco van Basten haalt keihard uit naar Ajax-beleid

Marco van Basten haalt keihard uit naar Ajax-beleid
ALEXANDER FOX | PLANET FOX FROM PIXABAY ©
Gepubliceerd op dinsdag 24 oktober 2023 12:00 uur

Marco van Basten haalt hard uit naar de gang van zaken binnen de Amsterdamse voetbalclub. De voormalige topspits, ook wel bekend als San Marco, is van mening dat het beleid van Ajax volledig faalt. Niet alleen de hoofdmacht, die momenteel op de zeventiende plaats in de Eredivisie staat, krijgt kritiek van Van Basten.

Tijdens een uitzending van het programma 'Rondo' op Ziggo Sport uit Van Basten zijn ongenoegen over het "wanbeleid" bij Ajax. Hij wijst erop dat het tweede elftal, Jong Ajax, zelfs op de negentiende plek in de Keuken Kampioen Divisie staat. Ook de jeugdopleiding van de club laat volgens hem te wensen over. Van Basten benadrukt dat de problemen niet nieuw zijn en dat het vorig jaar ook al niet goed ging, zelfs voordat Sven Mislintat bij de club kwam.

Rafael van der Vaart sluit zich aan bij de kritiek van Van Basten. Hij is van mening dat er momenteel mensen aan het roer staan bij Ajax die alleen maar met zichzelf bezig zijn. Dit geldt volgens Van der Vaart voor de hele club, inclusief de jeugdopleiding. Hij noemt de huidige situatie binnen Ajax een "drama" en merkt op dat iedereen zoekende lijkt te zijn. Van der Vaart haalt herinneringen op aan de tijd dat Co Adriaanse hoofd jeugdopleiding was en benadrukt dat spelers destijds bang waren voor hem.

Van Basten is van mening dat er op korte termijn drastische veranderingen moeten plaatsvinden binnen Ajax. Hij noemt het beleid "wanbeleid" en stelt dat de club van boven tot onder slecht geleid wordt. Het is duidelijk dat er volgens Van Basten veel werk aan de winkel is om Ajax weer op de juiste koers te krijgen.