×
Home Nieuws Livescore

Toptalent Babadi maakt indruk bij PSV, maar contractuele situatie zorgt voor kopzorgen

Toptalent Babadi maakt indruk bij PSV, maar contractuele situatie zorgt voor kopzorgen
Fritsdejong ©
Gepubliceerd op woensdag 9 augustus 2023 07:48 uur

PSV maakt zich zorgen over de contractsituatie van Isaac Babadi, zo meldt De Telegraaf. Hoewel de middenvelder indruk maakt op het veld, loopt zijn contract komende zomer af. De club wil graag verlengen, maar het entourage van Babadi heeft voorlopig de rem erop gezet.

Babadi heeft al laten zien wat hij in huis heeft tijdens de strijd om de Johan Cruijff Schaal tegen Feyenoord en zijn Europese debuut tegen Sturm Graz. De Telegraaf merkt op dat PSV mogelijk een inschattingsfout heeft gemaakt met betrekking tot zijn potentie. Het lijkt erop dat de club zijn contract simpelweg is vergeten te verlengen.

Als er geen verlenging komt, loopt Babadi aan het einde van dit seizoen gratis de deur uit. Technisch directeur Earnest Stewart wil koste wat kost zijn contract openbreken en verlengen, maar het entourage van Babadi wacht liever af. Het is aannemelijk dat andere grote clubs op de hoogte zijn van zijn contractsituatie en geïnteresseerd zijn.

De situatie doet denken aan die van Xavi Simons, die voor een relatief laag bedrag vertrok bij PSV dankzij een terugkoopoptie in zijn contract. Algemeen directeur Marcel Brands zal zich nu moeten revancheren en ervoor zorgen dat Babadi niet gratis vertrekt. Onderhandelingen over een nieuwe verbintenis zijn in ieder geval gaande, maar PSV zal diep in de buidel moeten tasten om de zaakwaarnemer van Babadi te overtuigen.