×
Home Nieuws Livescore

Van 't Schip in beeld als interim-trainer Ajax

Van 't Schip in beeld als interim-trainer Ajax
Ferdinand Stöhr on Unsplash ©
Gepubliceerd op maandag 23 oktober 2023 20:24 uur

Voormalig voetballer John van 't Schip lijkt zijn zinnen te hebben gezet op een nieuwe uitdaging als interim-trainer bij Ajax. Na het ontslag van Maurice Steijn, die de club in een benarde positie achterliet op de zeventiende plaats in de Eredivisie, is het duidelijk geworden dat Van 't Schip benaderd zal worden door de recordkampioen.

Het Algemeen Dagblad meldde al snel dat Van 't Schip in beeld is om het seizoen af te maken als interim-coach. Eerder waren er al geruchten dat de voormalig Oranje-international een rol zou krijgen in het technische hart van de Amsterdammers. Nu blijkt dat Van 't Schip zelf ook wel oren heeft naar een rol als trainer.

Volgens Voetbal International is het de bedoeling dat Van 't Schip op 1 november aan de slag gaat. Dit zou een dag voor het inhaalduel met FC Volendam zijn, na de zware uitwedstrijden tegen Brighton & Hove Albion en PSV. Na deze periode kan Ajax op zoek gaan naar een definitieve opvolger voor Steijn.

De Telegraaf sluit zelfs niet uit dat Van 't Schip ook na dit seizoen aan het roer blijft staan. "Mocht Van 't Schip het goed doen, dan heeft Ajax de vrijheid om met hem door te gaan", schrijft de ochtendkrant. Voor nu zal Hedwiges Maduro, voorheen assistent van Steijn, de eindverantwoordelijke zijn tijdens de ontmoetingen met Brighton en PSV.