×
Home Nieuws Livescore

Nederlandse tiener maakt geweldige indruk bij Juventus-debuut in Italië

Nederlandse tiener maakt geweldige indruk bij Juventus-debuut in Italië
JEROEN BENTVELZEN ON UNSPLASH ©
Gepubliceerd op maandag 23 oktober 2023 10:24 uur

Jonge Nederlandse sensatie maakt verpletterende indruk bij Italiaanse grootmacht

In een spectaculair debuut voor Juventus heeft Dean Huijsen de harten van de fans veroverd. De achttienjarige verdediger, die afgelopen zomer de kans kreeg om naar Europese grootmachten te gaan, koos ervoor om zijn plek in Turijn te veroveren. En met succes, want trainer Massimiliano Allegri ziet een veelbelovende toekomst voor Huijsen.

"Hij heeft buitengewone kwaliteiten. Deze jongen kan uitgroeien tot een absolute topper", aldus Allegri na de wedstrijd tegen AC Milan. Huijsen maakte zijn debuut in de overwinning op de voormalige koploper uit Milaan. Juventus won met 0-1, waarbij Manuel Locatelli het enige doelpunt maakte. Door deze overwinning staat het team van Allegri nu op de derde plaats in de Serie A, nadat ze vorig seizoen Europees voetbal misliepen vanwege een puntenstraf.

Het had niet veel gescheeld of Huijsen had helemaal niet meer voor Juventus gespeeld. Volgens transferexpert Fabrizio Romano waren FC Barcelona en Bayern München zeer geïnteresseerd in de jonge verdediger. Maar de achttienjarige Amsterdammer twijfelde geen moment en tekende bij tot 2027. Deze keuze werd nu beloond met zijn indrukwekkende debuut.

Allegri had na de wedstrijd tegen Milan nog meer lovende woorden voor Huijsen. "Ik ben ontzettend blij dat hij vandaag zijn debuut heeft kunnen maken. Ondanks zijn jonge leeftijd maakt hij het spel nooit ingewikkeld. Hij brengt zijn teamgenoten nooit in de problemen en heeft een perfecte lees van het spel."

Met zijn talent en potentieel lijkt Dean Huijsen een veelbelovende toekomst tegemoet te gaan bij Juventus. De fans kunnen niet wachten om meer te zien van deze jonge Nederlandse sensatie.