×
Home Nieuws Livescore

Sem Steijn onaangedaan door horrorseizoen vader bij Ajax

Sem Steijn onaangedaan door horrorseizoen vader bij Ajax
dominik hofbauer on Unsplash ©
Gepubliceerd op maandag 23 oktober 2023 10:08 uur

Het dramatische seizoen van de vader van Sem Steijn, tevens trainer van Ajax, heeft een grote impact op de jonge voetballer. Zijn teamgenoten bij FC Twente merken dat Sem Steijn erg geraakt wordt door de slechte prestaties van zijn vader. Robin Pröpper hoopt dat de aanvallende middenvelder zich kan blijven afsluiten voor alle ontwikkelingen die zich in Amsterdam afspelen.

De teleurstellende resultaten van Ajax hebben een diepe indruk achtergelaten op Steijn, aangezien zijn vader de hoofdverantwoordelijke is. Onlangs heeft hij zelfs toegegeven dat hij moeite had om zich te concentreren tijdens de wedstrijd tegen RKC Waalwijk, nadat Ajax volledig werd overklast door Feyenoord in de Klassieker. "Sem is echt een familiemens. Ze bellen voortdurend", onthult ploeggenoot Robin Pröpper in een interview met de Volkskrant.

"Ik heb zelf ook zo'n band met mijn broer Davy. Als het minder goed met hem gaat, raakt me dat ook. Maar naarmate je ouder wordt, leer je beter relativeren", vervolgt de aanvoerder van Twente, die begrijpt dat Steijn probeert om zich af te sluiten van alle ups en downs van zijn vader. "Sem is een snelle leerling, vandaag (tegen Heracles Almelo, red.) speelde hij erg goed."

Wanneer nodig, biedt Pröpper een helpende hand. "Soms zeggen we tegen elkaar: jongens, laten we het nu even niet meer over Ajax hebben. Maar ja, Sem kan niet ontsnappen aan het nieuws over Ajax. Hij zal er toch mee moeten omgaan."