×
Home Livescore

Van Gaal steunt Steijn in diepe crisis, volgens De Boer

Van Gaal steunt Steijn in diepe crisis, volgens De Boer
ALEXANDER FOX | PLANET FOX FROM PIXABAY ©
Gepubliceerd op maandag 23 oktober 2023 09:08 uur
Laatst geüpdatet: woensdag 25 oktober 2023 08:07 uur

In een verrassende wending lijkt Louis van Gaal, volgens speculaties van Ronald de Boer, achter Maurice Steijn te staan. De voormalige voetballer beweert dat de huidige crisis dieper is dan die in 1991, toen Van Gaal zelf onder vuur lag als trainer van Ajax.

Na de nederlaag tegen FC Utrecht (4-3) gaf Steijn aan het vertrouwen van Van Gaal te voelen, wat De Boer niet verbaast. "Louis moet beoordelen of Maurice bekwaam genoeg is om de situatie te keren. Ik denk dat hij in principe achter hem staat. Laten we niet vergeten dat hij in 1991 aan het begin ook een moeilijke tijd had als trainer van Ajax", aldus de analist in De Telegraaf.

Destijds mocht Van Gaal blijven zitten en nam hij uiteindelijk afscheid met een Champions League en wereldbeker. "De crisis is nu echt dieper", benadrukt De Boer. "Nu is elke wedstrijd een loterij, ik zit echt op het puntje van mijn stoel, omdat elke tegenstander minstens zes kansen krijgt."

Het lot van Steijn ligt nu in handen van Van Gaal. "Eerlijk gezegd zie ik deze ploeg niet snel grote stappen maken. Maar ligt dat aan Maurice? (...) Steijn moet het doen met een selectie die niet de zijne is. Ajax heeft een enorm risico genomen door twaalf spelers aan te trekken, waarvan het nog maar de vraag is of ze uiteindelijk goed genoeg zijn."

"Ik vraag me echt af welke van de aankopen uiteindelijk bij Ajax passen. Ik denk dat Louis ook van mening is dat je dat Maurice niet kunt verwijten. Dus diep van binnen zal hij hem tijd willen geven, want geduld was voor hem ruim dertig jaar geleden ook cruciaal", concludeert De Boer.