×
Home Nieuws Livescore

"Ousmane Dembélé verruilt FC Barcelona definitief voor Paris Saint-Germain: Transfer bevestigd door sportief directeur Mateu Alemany"

Fritsdejong ©
Gepubliceerd op woensdag 9 augustus 2023 00:24 uur

Barcelona-directeur bevestigt overeenkomst met PSG: "Dembélé is al in Parijs"

Ousmane Dembélé zal FC Barcelona definitief verlaten en zich aansluiten bij Paris Saint-Germain. Dit werd bevestigd door sportief directeur Mateu Alemany van Barcelona na de wedstrijd tegen Tottenham Hotspur om de Trofeu Joan Gamper (4-2).

Volgens Alemany staat Dembélé op het punt om een contract te tekenen in de Franse hoofdstad. De 26-jarige vleugelspeler was dinsdagavond al afwezig in het Estadio Olímpico. "Hij is al in Parijs", erkent de directeur van Barcelona, die verwacht dat de transfer dinsdag officieel zal worden gemaakt.

PSG maakt gebruik van een speciale clausule in het contract van Dembélé, waardoor hij voor vijftig miljoen euro kan worden overgenomen. Hiermee speelt de club in op een mogelijk vertrek van Kylian Mbappé en Neymar. Eerder vertrok Lionel Messi al uit het Parc des Princes. PSG heeft al de nodige aanvallende versterkingen aangetrokken, waaronder Gonçalo Ramos, Marco Asensio, Kang-in Lee en Hugo Ekitiké.

Voor Dembélé komt er na zes jaar een einde aan zijn tijd bij Barcelona. Hij kwam in 2017 als vervanger van Neymar, die destijds ook naar PSG vertrok. De Franse dribbelaar, voor wie destijds maar liefst 135 miljoen euro werd betaald, had moeite om aan de verwachtingen te voldoen. Desondanks was hij de afgelopen seizoenen van waarde voor het team. Een jaar geleden wist Barcelona op het laatste moment een transfervrij vertrek te voorkomen, maar nu vertrekt Dembélé alsnog.

Trainer Xavi sluit niet uit dat er nog een andere vleugelspeler vertrekt. Ook Ansu Fati zou verkocht kunnen worden. "We zullen zien, we zijn erg afhankelijk van de Financial Fair Play-regels. Hij speelt en traint uitstekend, maar de transfermarkt is nog open tot 31 augustus." Het jeugdproduct lijkt echter het liefst bij de La Liga-kampioen te blijven.