×
Home Nieuws Livescore

76-jarige Ajax-erevoorzitter sluit X-account na negatieve social media

76-jarige Ajax-erevoorzitter sluit X-account na negatieve social media
Fritsdejong ©
Gepubliceerd op maandag 23 oktober 2023 00:08 uur

Michael van Praag, de voormalige voorzitter van Ajax, heeft onlangs een onaangename ervaring gehad met social media. Na de teleurstellende nederlaag van Ajax tegen FC Utrecht, waarbij ze met 4-3 verloren, is de club afgezakt naar de zeventiende plaats in de Eredivisie. Van Praag, die binnenkort terugkeert in de raad van commissarissen, kreeg op social media de schuld van deze malaise. Een boze Ajax-supporter liet zijn ongenoegen blijken en beschuldigde Van Praag ervan de club kapot te maken als hij niet ingrijpt.

Van Praag, die normaal gesproken niet op de kritiek reageert, besloot deze keer van zich af te bijten. Hij liet weten dat hij genoeg heeft van de scheldende, opruiende en dreigende mensen op social media. Vanaf nu wil hij zich rustig en zonder deze negatieve types aan Ajax wijden. Als teken van zijn besluit heeft Van Praag zijn X-account, voorheen bekend als Twitter, verwijderd. Hij wenste iedereen het beste en nam afscheid van zijn volgers.

Met deze actie laat Van Praag zien dat hij niet langer wil worden blootgesteld aan de negatieve kanten van social media. Hij wil zich volledig richten op zijn rol in de raad van commissarissen en hoopt dat dit zal bijdragen aan een positieve verandering binnen de club. Het is duidelijk dat Van Praag niet langer wil worden beïnvloed door de boze reacties van Ajax-supporters en hij hoopt dat zijn vertrek van social media zal bijdragen aan een meer constructieve en respectvolle discussie over de club.