×
Home Livescore

Pierre van Hooijdonk: Steijn ontwijkt kritiek dankzij sterke mediaband

Pierre van Hooijdonk: Steijn ontwijkt kritiek dankzij sterke mediaband
Vienna Reyes on Unsplash ©
Gepubliceerd op zondag 22 oktober 2023 23:32 uur

Voormalig voetballer Pierre van Hooijdonk heeft zijn ongezouten mening gegeven over de behandeling van Ajax-trainer Maurice Steijn in de media. Tijdens een uitzending van Studio Voetbal op de NOS liet Van Hooijdonk weten dat Steijn tot dusverre gespaard is gebleven van kritiek. Hij suggereerde dat tafelgenoot Rafael van der Vaart niet volledig openhartig is over zijn mening.

"Je moet Steijn nageven dat hij als Nederlandse trainer een voordeel heeft", begon Van Hooijdonk zijn betoog. "Roger Schmidt werd verguisd en moest zo snel mogelijk naar het buitenland vertrekken. Steijn heeft simpelweg een sterke band met de media." Van Hooijdonk deed een opvallende aanname: "Veel mensen begrijpen niet waarom er niemand is die zegt: die trainer moet weg."

Van der Vaart reageerde hierop door te stellen dat Steijn wel degelijk veel kritiek heeft ontvangen. "Maar Raf, voor jou is het ook lastig", voegde Van Hooijdonk eraan toe. "Jij bent ook bevriend met hem en drinkt af en toe een kop koffie samen. Het is begrijpelijk dat je dan niet zo openhartig kunt zijn als je zou willen."

Naast Van der Vaart noemde Van Hooijdonk ook andere personen die volgens hem een rol spelen in de positieve beeldvorming rondom Steijn. "De Telegraaf, met journalist Mike Verweij, en ook Andy van der Meijde van De Telegraaf, en Wesley, die een aantal keer koffie heeft gedronken met Steijn... Maar je praat met een brok in je keel zonder dat je het zelf doorhebt. Hij beheert zijn relaties uitstekend, en dat helpt hem in de media."

De scherpe uitspraken van Van Hooijdonk over Steijn zijn opvallend, gezien het feit dat hij eerder dit jaar al in opspraak raakte vanwege beschuldigingen aan het adres van de Ajax-trainer. Destijds beweerde hij dat Steijn betrokken was bij duistere praktijken met bevriende zaakwaarnemers.