×
Home Nieuws Livescore

Ajax-trainer Steijn flirt met 5-3-2 systeem na nederlaag

Ajax-trainer Steijn flirt met 5-3-2 systeem na nederlaag
NIGEL MSIPA ON UNSPLASH ©
Gepubliceerd op zondag 22 oktober 2023 22:48 uur

In een verrassende wending heeft Ajax-coach Maurice Steijn serieus overwogen om het systeem van zijn team te veranderen. Tijdens een persconferentie na de teleurstellende 4-3 nederlaag tegen FC Utrecht onthulde Steijn dat hij serieus heeft nagedacht over het implementeren van een 5-3-2 formatie.

"Je moet alles overwegen", verklaarde Steijn. "We hebben uitgebreid gediscussieerd met zowel de staf als een aantal spelers. Maar het is duidelijk dat zo'n verandering tijd nodig heeft. De spelers zijn pas vrijdag teruggekeerd."

Deze mogelijke tactische verschuiving zou een enorme verandering betekenen voor Ajax, dat traditioneel bekend staat om zijn aanvallende speelstijl. Het zou een gedurfde zet zijn om over te stappen naar een formatie met vijf verdedigers, wat een meer behoudende benadering van het spel zou impliceren.

Hoewel Steijn niet expliciet heeft aangegeven of hij daadwerkelijk zal overstappen naar het 5-3-2 systeem, is het duidelijk dat hij serieus heeft nagedacht over deze strategische aanpassing. Het feit dat hij het heeft besproken met zowel zijn staf als een aantal spelers suggereert dat er serieuze overwegingen zijn gemaakt.

De timing van deze overweging is ook interessant, aangezien de spelers pas kort voor de persconferentie zijn teruggekeerd. Dit zou kunnen betekenen dat Steijn tijdens de afwezigheid van zijn spelers de tijd heeft genomen om verschillende opties te overwegen en te analyseren.

Het is nu afwachten of Steijn daadwerkelijk de sprong zal wagen en zijn team zal transformeren naar een 5-3-2 formatie. Deze mogelijke verandering zou zeker voor opschudding zorgen binnen de voetbalwereld en de fans van Ajax. Het blijft echter de vraag of Steijn de tijd zal krijgen om deze nieuwe tactiek te implementeren, gezien de hoge verwachtingen en druk die gepaard gaan met het coachen van een topclub als Ajax.