×
Home Nieuws Livescore

Wolverhampton Wanderers en Julen Lopetegui beëindigen samenwerking voor Premier League-start

Wolverhampton Wanderers en Julen Lopetegui beëindigen samenwerking voor Premier League-start
Fritsdejong ©
Gepubliceerd op woensdag 9 augustus 2023 00:12 uur

Wolverhampton Wanderers heeft besloten om Julen Lopetegui te laten gaan, slechts zes dagen voor de start van het Premier League-seizoen tegen Manchester United. De Spaanse manager en de club waren het niet eens over de koers die gevolgd moest worden, waardoor ze nu in onderling overleg uit elkaar gaan.

Lopetegui, die 56 jaar oud is, begon in november bij Wolves en leidde het team naar een dertiende plaats in de competitie. Nu hij vertrekt, zullen ook zes stafleden hem volgen. Volgens Britse media, waaronder The Athletic, staat voormalig Bournemouth-manager Gary O'Neil klaar om het stokje over te nemen.

Een van de redenen voor het vertrek van Lopetegui was zijn bezorgdheid over de financiële situatie van de club. Hij drong aan op versterkingen, vooral na het vertrek van Rubén Neves, maar Wolverhampton heeft een succesvolle transferperiode nodig om aan de financiële regels van de Premier League te voldoen. Het meningsverschil tussen de club en de voormalige coach van Spanje, Real Madrid en Sevilla was al een tijdje aan de gang, maar Lopetegui was bereid om te wachten tot zijn opvolger klaar was.

Met het vertrek van Lopetegui staat Wolves voor een uitdaging, aangezien het nieuwe seizoen al over zes dagen begint. De eerste wedstrijd is een uitwedstrijd tegen Manchester United op Old Trafford. De club heeft dus weinig tijd om een nieuwe coach aan te stellen en zich voor te bereiden op de competitie.