Home Livescore

Go Ahead Eagles en Sparta Rotterdam delen de punten

NELSON NDONGALA ON UNSPLASH ©
Gepubliceerd op zondag 22 oktober 2023 18:48 uur

De clash tussen de gevleugelde adelaars van Go Ahead Eagles en de strijdlustige Spartanen uit Rotterdam eindigde op zondag in een impasse. Het duel, doordrenkt met emotie vanwege het tragische verlies van Ben Halle, een vertrouwenspersoon die zijn stempel drukte op de club uit Deventer, vond plaats in het majestueuze Adelaarshorst-stadion. Beide teams waren vastberaden om de felbegeerde vijfde plaats in de Eredivisie te veroveren.

De wedstrijd kreeg extra lading doordat Excelsior zojuist had verloren van PEC Zwolle (2-4), waardoor zowel Go Ahead Eagles als Sparta Rotterdam de kans kregen om de vijfde plek te veroveren. Met deze wetenschap in het achterhoofd begonnen beide teams aarzelend aan het duel in Deventer. Het duurde dan ook even voordat de eerste kans zich aandiende. Sparta-spits Tobias Lauritsen probeerde het met een kopbal, maar doelman Jeffrey de Lange stond paraat en ving de bal. Enkele minuten later voorkwam De Lange opnieuw een doelpunt van Sparta, dit keer door een schot van Joshua Kitolano te stoppen.

Go Ahead Eagles leek enigszins overrompeld door het offensief van Sparta en moest voor het eerst in lange tijd voornamelijk verdedigen in het Adelaarshorst-stadion. Lauritsen bleef gevaar stichten, maar zijn inzet belandde op de paal, waardoor beide teams met een gelijke stand de rust in gingen. In de tweede helft kwam Go Ahead Eagles sterker voor de dag en dwong doelman Nick Olij van Sparta tot een aantal reddingen, maar hij werd niet serieus in de problemen gebracht.

In het restant van de tweede helft begon het momentum steeds meer in het voordeel van Go Ahead Eagles te verschuiven, vooral nadat supersub Sylla Sow het veld betrad. De thuisploeg creëerde wel wat gevaar, maar slaagde er niet in om te scoren. Het gelijkspel zorgt ervoor dat Go Ahead Eagles nu veertien punten uit negen wedstrijden heeft en de vijfde plaats bezet. Sparta blijft steken op de zevende plaats met twaalf punten.