×
Home Nieuws Livescore

FC Twente-trainer Joseph Oosting baalt van 'twee gezichten' in Twentsche Derby

FC Twente-trainer Joseph Oosting baalt van 'twee gezichten' in Twentsche Derby
Ferdinand Stöhr on Unsplash ©
Gepubliceerd op zondag 22 oktober 2023 17:16 uur

FC Twente-coach Joseph Oosting beschrijft de Twentsche Derby tussen Heracles Almelo en FC Twente (2-2) als een wedstrijd met een dubbele persoonlijkheid. "Het is extra zuur dat het uiteindelijk uit je handen glipt."

De bezoekers uit Enschede begonnen sterk aan de wedstrijd en kwamen op een 0-2 voorsprong dankzij doelpunten van Daan Rots en Sem Steijn. "In de eerste helft speelden we geweldig", verzuchtte Oosting. "We zagen mooie aanvallen en prachtige goals. Sem (Steijn, red.) kreeg voor rust zelfs de kans op 0-3... Nogmaals, ik vond de eerste helft echt heel goed. Maar in de tweede helft zagen we dat niveau afnemen en dan moeten we de wedstrijd neutraliseren. Je ziet het publiek erachter gaan staan, ze krijgen wat kansjes en wij waren niet meer zo goed aan de bal. Uit een standaardsituatie maken ze de 1-2, en dat geeft hen een boost", analyseert de FC Twente-coach.

"Kijk maar eens hoe vrij hij staat en de bal kan inbrengen", wijst Oosting naar de assist van Justin Hoogma bij de 1-2 van Mario Engels. "Dan is het mooi dat het op papier staat, maar dit is de praktijk. Dit mag ons niet overkomen, maar het gebeurt toch." Vlak voor tijd maakte invaller Sven Sonnenberg de gelijkmaker namens Heracles Almelo. "De tweede helft was niet goed, maar het is extra zuur omdat we oppermachtig waren vóór rust en het uiteindelijk uit onze handen glipt", concludeert Oosting.

Wat Oosting meeneemt naar het duel met Feyenoord volgende week? "Dit was een wedstrijd met twee gezichten. In de eerste helft deden we het geweldig en creëerden we veel kansen. In de tweede helft wisten we dat het anders zou worden, omdat zij natuurlijk alles of niets zouden spelen. In de tweede helft hebben we het niet goed gedaan samen."