×

Twentsche Derby eindigt in spektakel: 2-2 gelijkspel tussen Heracles Almelo en FC Twente

ALEXANDER FOX | PLANET FOX FROM PIXABAY ©
Gepubliceerd op zondag 22 oktober 2023 17:00 uur

Een zinderende strijd vol rivaliteit en intense duels. Dat is in het kort de samenvatting van de Twentsche Derby. Op zondagmiddag was het niet anders, toen Heracles Almelo het thuis opnam tegen aartsrivaal FC Twente. In eerste instantie leek FC Twente de wedstrijd volledig onder controle te hebben, nadat ze al vroeg in de wedstrijd op een 0-2 voorsprong kwamen. Maar Heracles Almelo gaf niet op en vocht zich knap terug naar een gelijkspel: 2-2.

Het duurde slechts 11 minuten voordat Daan Rots het Erve Asito in Almelo stil kreeg. De vleugelaanvaller van FC Twente schoot beheerst binnen na een assist van Manfred Ugalde en bracht tot grote ergernis van het uitverkochte stadion in Almelo de bezoekers op voorsprong. Niet veel later was het Sem Steijn, dit weekend een stuk gelukkiger dan zijn vader Maurice, die de Almelose hoop op een resultaat tegen de streekgenoot de kop indrukte. Steijn junior verdubbelde de score voor FC Twente in de 32e minuut na een assist van Alfons Sampsted. FC Twente controleerde de wedstrijd in de eerste helft en leek op weg naar weer een overwinning onder coach Joseph Oosting.

Maar niets bleek minder waar, want na rust deed Heracles Almelo via Mario Engels iets terug, waarna het publiek in Almelo weer volop geloofde. Met de steun van het publiek zette de thuisploeg een slotoffensief in, en met succes. Twee minuten voor het einde van de reguliere speeltijd rondde invaller Sven Sonneberg een prachtige aanval af, waardoor het Erve Asito uit zijn voegen barstte van vreugde.

Door het gelijkspel zakt FC Twente naar de vierde plaats. Volgende week zondag ontvangen ze in eigen huis de nieuwe nummer drie Feyenoord. Heracles Almelo stijgt door het behaalde punt naar de zevende plaats. De Almeloƫrs hebben nu twaalf punten en gaan zaterdag op bezoek bij het kwakkelende sc Heerenveen.