Home Nieuws Livescore

PEC Zwolle maakt indruk met 4-2 overwinning op Excelsior

NIGEL MSIPA ON UNSPLASH ©
Gepubliceerd op zondag 22 oktober 2023 16:56 uur

PEC Zwolle heeft een belangrijke overwinning behaald in de Eredivisie. Onder leiding van trainer Johnny Jansen wisten ze met 2-4 te winnen van Excelsior, waardoor ze stijgen naar de negende plaats en maar liefst vier andere clubs voorbijgaan.

De wedstrijd begon in het Van Donge & De Roo Stadion, waar PEC Zwolle de aftrap nam. Echter, de eerste kans was voor de thuisploeg. Driouech kwam gevaarlijk door, maar zijn lob ging net langs de PEC-doelman Schendelaar. Even later kreeg Nikolas Agrafiotis namens Excelsior een grote kans, maar hij vond Schendelaar op zijn pad. Na ruim een kwartier spelen kreeg PEC Zwolle zijn eerste echte doelgevaar, maar de inzet van Younes Namli werd overgetikt door Excelsior-keeper Stijn van Gassel.

Cisse Sandra schoot namens Excelsior de bal in het zijnet, wat resulteerde in een corner. Casper Widell kreeg zijn hoofd tegen de corner, maar Schendelaar wist de bal te vangen. Na een half uur spelen kwam PEC Zwolle gevaarlijk uit de hoek. Namli gaf een voorzet, maar Ferdy Druijff kopte net naast en werd bovendien afgevlagd voor buitenspel. Druijff moest daarna het veld verlaten vanwege een blessure. Vlak voor de rust wist Siebe Horemans gevaarlijk door te komen en met een voorzet Julian Baas te bereiken, die de 1-0 binnenkopte. Met die stand gingen beide teams de kleedkamer in.

Na de rust kwam PEC Zwolle al snel terug met een doelpunt van Namli: 1-1. De Blauwvingers gingen vervolgens op zoek naar meer en vonden het. Via Apostolos Vellios kwamen ze op voorsprong, die niet veel later werd uitgebouwd door Lennart Thy. De wedstrijd leek beslist toen Vellios opnieuw scoorde en PEC Zwolle een voorsprong van drie doelpunten had met nog tien minuten te spelen. De thuisploeg gaf echter niet op en wist via Spurs-huurling Troy Parrot nog een doelpunt te maken. In de slotfase had PEC Zwolle bijna de voorsprong uitgebreid naar 2-5, maar Horemaans haalde een poging van Thy van de doellijn af.