×
Home Livescore

Kritiek op Ajax-middenveld na duel tegen FC Utrecht

Kritiek op Ajax-middenveld na duel tegen FC Utrecht
dominik hofbauer on Unsplash ©
Gepubliceerd op zondag 22 oktober 2023 15:32 uur

Na het spannende duel tussen FC Utrecht en Ajax heeft voetbalanalist Kees Kwakman zijn kritiek geuit op het middenveld van de Amsterdammers. Hij benadrukt dat er niet genoeg beweging is en dat Tahirovic en Taylor te apathisch zijn in de omschakeling.

Volgens Kwakman vielen de twee goals van Ajax uit het niets. Hij merkt op dat Utrecht op dat moment het momentum had, met het fanatieke publiek dat volledig achter hun team stond. Toch wist Ajax zich te herpakken en slaagde er een aantal keer in om gevaarlijk door te breken via de linkerkant. Hierbij speelde Bergwijn een belangrijke rol door meer naar binnen te trekken, waardoor Sosa ook kon opkomen. Met genoeg spelers in de zestien, waaronder Gaaei, kon Ajax de druk op de situatie houden en uiteindelijk resulteerde dit in een prachtige goal van Hlysson.

Ook de tweede goal van Hlysson wordt besproken, waarbij Sosa een schitterende bal gaf als assist. Kwakman wijst hierbij op het probleem van Utrecht, namelijk het dekken voor de goal. Dit was niet goed georganiseerd, waardoor ze zoveel goals tegenkrijgen. In de eerste helft was hier niets van te zien, omdat het spel van Utrecht simpelweg apathisch was. Sosa deed weinig, hij zakte niet terug om aanspeelbaar te zijn en ging niet hoger staan om aanspeelbaar te zijn.

En dan Tahirovic en Taylor... volgens Kwakman is dit gewoon stilstand in het voetbal. Tahirovic is de vrije man bij Ajax, maar krijgt de bal niet. Pas toen Ajax de aanval over de linkerkant zocht, kwam er enige beweging in het spel. Kwakman is niet te spreken over Tahirovic, vooral bij de tegengoal van Van der Hoorn. Tahirovic had Van der Hoorn moeten dekken, maar stond helemaal niet in de buurt.

Kortom, Kwakman heeft kritiek op het gebrek aan beweging en apathisch spel van het middenveld van Ajax, waarbij Tahirovic en Taylor specifiek worden genoemd.