Home Nieuws Livescore

FC Utrecht verrast Ajax met spectaculaire 4-3 overwinning

Dan Asaki van Unsplash ©
Gepubliceerd op zondag 22 oktober 2023 14:49 uur

In een spectaculair en onvoorspelbaar duel hebben FC Utrecht en Ajax Nederland zondag getrakteerd op een waar spektakelstuk. Het leek er lange tijd op dat Ajax genoegen moest nemen met een gelijkspel in het Galgenwaard Stadion, maar FC Utrecht sloeg in de slotfase genadeloos toe en won met 4-3.

Trainer Maurice Steijn verraste met zijn opstelling en koos onder andere voor Kristian Hlynsson, Benjamin Tahirovic en Kenneth Taylor op het middenveld. Dit zorgde voor een frisse wind in het team. Beide ploegen begonnen echter matig aan de wedstrijd en het viel op hoe gemakkelijk Utrecht druk kon zetten op Ajax. De Amsterdammers hadden moeite om kansen te creëren en zagen tot overmaat van ramp Utrecht op voorsprong komen vlak voor rust. Ryan Flamingo schoof de bal beheerst binnen en zorgde voor een 1-0 ruststand.

In de tweede helft leek het spelbeeld niet te veranderen en Utrecht deelde al snel een nieuwe klap uit. Mike van der Hoorn kopte knap binnen, hoewel Jay Gorter nog een fraaie redding leek te maken. De bal bleek echter volledig over de doellijn en zo stond het plotseling 2-0 voor Utrecht. Ajax leek rijp voor de slacht, maar de negentienjarige Hlynsson gooide het duel volledig om met twee prachtige doelpunten.

Ajax gaf niet op na de gelijkmaker en kreeg een strafschop, die feilloos werd benut door Steven Bergwijn. Trainer Ron Jans bracht wat wissels in het team, waaronder Jens Toornstra. En uitgerekend Toornstra zorgde voor de gelijkmaker na een fraaie aanval. Hij stond pas drie minuten in het veld.

Na twintig knotsgekke minuten, waarin maar liefst vier doelpunten vielen, werd het spel wat rustiger. Jay Gorter moest geblesseerd het veld verlaten en werd vervangen door Diant Ramaj. Beide ploegen kregen nog wat kleine kansen, maar er werd niet meer gescoord. In de 89ste minuut miste Isac Lidberg een enorme kans en werd er zelfs een bekertje op het veld gegooid, waardoor de wedstrijd even werd stilgelegd.

Na de korte onderbreking sloeg Utrecht direct toe. Na balverlies van Ajax chipte Oscar Fraulo de bal over Ramaj heen en zo stond het 4-3 voor Utrecht. Opnieuw werd er iets vanuit het publiek gegooid en werd het spel stilgelegd. Trainer Maurice Steijn zette alles op alles in de blessuretijd en bracht Georges Mikautadze, Branco van den Boomen en Chuba Akpom binnen de lijnen.

De aanvallende impulsen van Steijn leverden geen doelpunt meer op. Door de nederlaag belandt Ajax op de zeventiende plek in de Eredivisie, terwijl FC Utrecht juist over hen heen klimt. Ajax heeft nu vier nederlagen geleden in zeven wedstrijden en heeft slechts één keer gewonnen. De volgende speelronde belooft ook niet makkelijk te worden, aangezien ze het opnemen tegen het nog ongeslagen PSV.