×
Home Nieuws Livescore

Schouten hoopt op Oranje-selectie na contact met Koeman

Schouten hoopt op Oranje-selectie na contact met Koeman
JEROEN BENTVELZEN ON UNSPLASH ©
Gepubliceerd op zaterdag 21 oktober 2023 14:08 uur

In een recente ontwikkeling heeft Jerdy Schouten, de getalenteerde middenvelder, onlangs contact gehad met niemand minder dan Ronald Koeman, de bondscoach van het Nederlands elftal. Dit nieuws heeft de voetbalwereld verrast, aangezien Schouten niet werd opgeroepen voor de selectie van Oranje. Desalniettemin blijft de hoop bij Schouten levendig dat dit snel zal veranderen.

In een interview met ESPN onthulde Schouten dat er inderdaad contact is geweest tussen hem en Koeman. "Natuurlijk wil je graag deel uitmaken van het nationale team. Dus het is begrijpelijk dat je teleurgesteld bent als dat niet het geval is", aldus Schouten. Wat er precies is besproken tussen de twee blijft echter privé, aangezien Schouten ervoor kiest om dit niet openbaar te maken. Desondanks is de drang om weer bij Oranje te zijn enorm. "Ongeveer anderhalf jaar geleden heb ik al eens mogen proeven van het nationale team, en dat smaakte naar meer. Ik wil echt graag weer deel uitmaken van het team."

De 26-jarige Schouten heeft al eerder de eer gehad om voor Oranje uit te komen. Op 8 juni 2022 maakte hij zijn debuut in de wedstrijd tegen Wales in de Nations League. Tot op heden is dit ook zijn enige interlandervaring. Afgelopen zomer keerde Schouten terug naar Nederland na een periode bij Bologna en tekende hij een contract bij PSV, waarvoor de Eindhovenaren maar liefst twaalf miljoen euro neertelden. Voordat hij naar het buitenland vertrok, speelde Schouten voor Telstar, Excelsior en ADO Den Haag.

Het is duidelijk dat Schouten vastberaden is om zijn plek in het Nederlands elftal terug te veroveren. Met zijn indrukwekkende vaardigheden en ervaring op het hoogste niveau, zou het geen verrassing zijn als hij binnenkort weer schittert in het oranje shirt. Voor nu blijft het afwachten en hopen op een positieve wending in de volgende interlandperiode.

Om de nieuwste ontwikkelingen rondom Schouten en zijn mogelijke terugkeer naar Oranje te volgen, kun je op de onderstaande link klikken om de video te bekijken.

Klik hier (X) om de video te bekijken.