×
Home Nieuws Livescore

Darmanin daagt Benzema uit: Rouw om leraar en ik trek beschuldigingen in

Darmanin daagt Benzema uit: Rouw om leraar en ik trek beschuldigingen in
Fritsdejong ©
Gepubliceerd op vrijdag 20 oktober 2023 09:49 uur

Frans minister van Binnenlandse Zaken, Gérald Darmanin, heeft opnieuw zijn mening geuit over de bekende voetballer Karim Benzema. Darmanin heeft aangegeven dat hij bereid is om zijn beschuldigingen aan het adres van de spits in te trekken, maar onder één voorwaarde.

Eerder deze week beschuldigde Darmanin Benzema van contacten met de groepering Moslimbroederschap, die in Frankrijk wordt gezien als een terreurorganisatie. Valérie Boyer, een lid van de Franse Eerste Kamer, ging zelfs nog een stap verder en stelde voor om de Franse nationaliteit van Benzema af te nemen als bewezen kan worden dat hij banden heeft met deze terreurorganisatie.

Benzema overweegt nu om Darmanin voor de rechter te slepen, wat ervoor heeft gezorgd dat de minister met een reactie naar buiten is gekomen. Darmanin geeft aan dat als Benzema zijn goedheid wil tonen, hij dit kan doen door in een paar minuten zijn twintig miljoen volgers op sociale media te laten zien dat hij rouwt om de dood van Dominique Bernard, de 57-jarige docent die onlangs werd vermoord. Hiermee doelt Darmanin op het feit dat Benzema recentelijk zijn steun heeft uitgesproken voor de mensen in de Gazastrook. Als Benzema zijn steun kan uitspreken voor de slachtoffers van de moord op Bernard, zal Darmanin zijn beschuldigingen intrekken.

Op deze manier probeert Darmanin Benzema te betrekken bij andere maatschappelijke kwesties en hem verantwoordelijkheid te laten nemen voor zijn uitspraken en acties. Het is nu afwachten hoe Benzema hierop zal reageren en of hij aan de voorwaarden van Darmanin zal voldoen. De zaak tussen de minister en de voetballer blijft dus nog even voortduren.