×
Home Nieuws Livescore

Slot's visie en vertrouwen transformeren Geertruida tot dragende kracht Feyenoord

Slot's visie en vertrouwen transformeren Geertruida tot dragende kracht Feyenoord
NELSON NDONGALA ON UNSPLASH ©
Gepubliceerd op vrijdag 20 oktober 2023 08:16 uur

Feyenoord-trainer Arne Slot heeft een cruciale rol gespeeld in de transformatie van Lutsharel Geertruida tot een onmisbare kracht bij de club. Voordat de 45-jarige coach arriveerde, waren er twijfels over de centrale verdediger en rechtsback.

Slot begon zijn avontuur bij Feyenoord in juli 2021 en presenteerde bij de commissarissen een gedetailleerd plan, zoals beschreven in het Algemeen Dagblad. Het belangrijkste aspect van zijn visie was dat de waarde van de selectie moest toenemen. Tyrell Malacia, Orkun Kökcü, Luis Sinisterra, Justin Bijlow en Lutsharel Geertruida werden gezien als de vijf speerpunten. Volgens Slot moesten deze spelers de grootste waarde vertegenwoordigen voor de club en daarom werden ze benaderd voor nieuwe en verbeterde contracten.

Feyenoord haalde enkele nieuwe, ervaren spelers binnen, zoals Gernot Trauner, Fredrik Aursnes, Guus Til en Alireza Jahanbakhsh. Deze spelers werden op een kostenefficiënte manier aangetrokken. Samen met de nieuwe aanvallende speelstijl moesten zij ervoor zorgen dat de waarde van de spelers zou stijgen. Er waren echter intern twijfels of Geertruida wel tot de groep van toptalenten behoorde die een hoger salaris verdiende. Er werd namelijk gedacht dat hij wekelijks fouten maakte. Desondanks was Slot zeer enthousiast over Geertruida en nadat de club zijn vertrek al had aangekondigd, tekende hij alsnog voor drie seizoenen bij.

Inmiddels is Geertruida een onmisbare speler geworden en vertegenwoordigt hij een marktwaarde van 35 miljoen euro. Hij heeft zelfs een vaste plek veroverd in het Nederlands elftal. Dit succes is mede te danken aan de visie en het vertrouwen van trainer Arne Slot.