×
Home Nieuws Livescore

Van der Gouw geschokt door Netflix-serie over Beckham

Van der Gouw geschokt door Netflix-serie over Beckham
JEROEN BENTVELZEN ON UNSPLASH ©
Gepubliceerd op vrijdag 20 oktober 2023 07:16 uur

Voormalig voetbalicoon Raimond van der Gouw is diep geraakt door een recent uitgebrachte Netflix-serie genaamd "Beckham", waarin het turbulente leven van niemand minder dan David Beckham wordt blootgelegd. In deze serie wordt ook uitgebreid stilgestaan bij de haatcampagne die in 1998 tegen de Engelse voetballer werd gevoerd.

Van der Gouw, destijds teamgenoot van Beckham bij Manchester United, heeft zijn afschuw over deze campagne uitgesproken in een interview met het Algemeen Dagblad. Hij noemt het schandalig wat er destijds is gebeurd. Tijdens het WK van 1998 kreeg Beckham een rode kaart, waarna Engeland uiteindelijk werd uitgeschakeld door Argentinië na een zenuwslopende strafschoppenserie. "We wisten dat David het zwaar had. Het was ook niet anders. Overal waar hij kwam, werd hij vernederd, uitgejouwd en zelfs bespuugd. Maandenlang heeft hij dit moeten doorstaan. Maar ik had geen idee dat het zo erg was. Het doet pijn om dat nu terug te zien", aldus Van der Gouw.

Gelukkig kon Beckham destijds rekenen op de steun van zijn teamgenoten in de kleedkamer van Manchester United. Onder andere Gary en Phil Neville, Paul Scholes, Ryan Giggs en Nicky Butt stonden als een hecht team achter hem. "Natuurlijk steunde ik hem ook. We waren één team, we vochten voor elkaar. Maar dat betekende niet dat we individueel met hem gingen zitten om erover te praten. Desondanks waren we er altijd voor hem", legt Van der Gouw uit. Hij erkent dat het een moeilijke tijd was voor Beckham en vindt het veelzeggend dat hij er nu pas openlijk over praat.

Van der Gouw benadrukt dat Beckham, ondanks zijn status als wereldster en zijn relatie met Spice Girl Victoria Beckham, altijd met beide benen op de grond is blijven staan. "Dat is typisch David. Een ontzettend vrolijke jongen, zonder enige vorm van arrogantie", aldus Van der Gouw. Het is duidelijk dat de voormalige doelman veel respect heeft voor zijn voormalige teamgenoot en bewondert hoe Beckham ondanks alle tegenslagen altijd zichzelf is gebleven.