×
Home Nieuws Livescore

Trainer Mainz schorst El Ghazi na steun aan Palestina

Trainer Mainz schorst El Ghazi na steun aan Palestina
Ferdinand Stöhr on Unsplash ©
Gepubliceerd op donderdag 19 oktober 2023 16:08 uur

Trainer Bo Svensson van FSV Mainz 05 heeft besloten om Anwar El Ghazi niet te beschermen in de recente controverse rondom zijn steun aan Palestina. El Ghazi, voormalig speler van Ajax en PSV, is tijdelijk geschorst door de club vanwege zijn uitspraken op sociale media.

Tijdens een persmoment voorafgaand aan de wedstrijd tegen Bayern München, gaf Svensson aan achter het besluit te staan om El Ghazi op non-actief te zetten. "Ik denk dat het juist is dat we het op deze manier hebben gedaan", aldus de trainer. Hij had ook een gesprek met El Ghazi voordat de schorsing werd opgelegd. Svensson erkende dat de situatie "niet optimaal" is, maar benadrukte dat het geen invloed heeft op de spelersgroep. "We zijn professionals en moeten ons werk blijven doen."

De keuze van voetballers om de Palestijnse kant te steunen in het conflict heeft veel aandacht gekregen. Bayern heeft bijvoorbeeld Noussair Mazraoui op het matje geroepen en traint hem individueel, terwijl OGC Nice verdediger Youcef Atal voor onbepaalde tijd geschorst heeft. Het lijkt erop dat de sportwereld verdeeld is over de politieke standpunten van spelers, wat tot verschillende reacties en maatregelen leidt.