×
Home Livescore

Chelsea houdt Ian Maatsen binnenboord en frustreert Barcelona

Chelsea houdt Ian Maatsen binnenboord en frustreert Barcelona
dominik hofbauer on Unsplash ©
Gepubliceerd op donderdag 19 oktober 2023 15:32 uur

Chelsea heeft een slimme zet gedaan om te voorkomen dat Ian Maatsen volgende zomer gratis de deur uitloopt. De club heeft gebruik gemaakt van een clausule in het contract van de vleugelverdediger, waardoor hij nu tot de zomer van 2025 vastligt op Stamford Bridge.

Aanvankelijk zou Maatsen medio 2024 uit zijn contract lopen bij Chelsea. Dit was niet onopgemerkt gebleven bij FC Barcelona, die hem als een potentiële versterking voor de linksbackpositie zagen. Echter, nu Maatsen niet meer transfervrij is, is het nog maar de vraag of Barça nog steeds geïnteresseerd is.

Transferexpert Fabrizio Romano benadrukt dat Chelsea er alles aan heeft gedaan om een gratis vertrek van Maatsen te voorkomen. Nu dit gelukt is, zullen beide partijen naar verwachting in de komende maanden om de tafel gaan zitten om te praten over een nieuwe verbintenis. Als er geen overeenstemming wordt bereikt, staat Chelsea open voor een verkoop van Maatsen medio volgend jaar.

Manager Mauricio Pochettino heeft veel vertrouwen in Maatsen. De Jong Oranje international, die onlangs zijn debuut maakte voor het Nederlands elftal, heeft dit seizoen al in zes Premier League-wedstrijden gespeeld.