×
Home Nieuws Livescore

Henderson uitgefloten door fans, Maguire en Southgate verdedigen hem

Henderson uitgefloten door fans, Maguire en Southgate verdedigen hem
NIGEL MSIPA ON UNSPLASH ©
Gepubliceerd op woensdag 18 oktober 2023 19:08 uur

Harry Maguire en Gareth Southgate veroordelen een kleine groep fans van Engeland. De verdediger en bondscoach van The Three Lions hebben vernomen dat Jordan Henderson werd uitgefloten tijdens de wedstrijd tegen Italië, maar begrijpen hier niets van.

Tijdens het duel tussen Engeland en Italië mocht Henderson na zeventig minuten invallen. Echter, vanaf de tribunes op Wembley klonk er gejoel. Het lijkt erop dat een aantal Engelse fans niet bepaald blij is met de overstap van Henderson naar het Saudi-Arabische Al-Ettifaq. Dit zou mogelijk te maken kunnen hebben met het feit dat Henderson tijdens zijn periode bij Liverpool een ambassadeur was voor de LGBTQ+-gemeenschap, wat in Saudi-Arabië in strijd is met de heersende normen en waarden.

Maguire verdedigt Henderson echter met klem. "Fatsoenlijke Engelse fans zouden Jordan niet uitfluiten. Dit hoort niet bij spelers die alles geven voor het voetbal en die mooie herinneringen en speciale momenten willen creëren voor de mensen in dit land." Southgate sluit zich volledig aan bij deze woorden. "Het gefluit kwam niet van echte Engelse fans."