×
Home Nieuws Livescore

Gerbrands over situatie PSV: praten, niet politiek rechter zijn

Gerbrands over situatie PSV: praten, niet politiek rechter zijn
Dan Asaki van Unsplash ©
Gepubliceerd op woensdag 18 oktober 2023 18:48 uur

Voormalig PSV-directeur Toon Gerbrands heeft teruggeblikt op een interessante situatie uit zijn tijd bij de club, die opvallende parallellen vertoont met de huidige gebeurtenissen in Duitsland. Anwar El Ghazi (FSV Mainz 05) en Noussair Mazraoui (Bayern München) liggen momenteel onder vuur vanwege hun steunbetuigingen aan Palestina, wat zelfs heeft geleid tot de schorsing van El Ghazi.

Twee jaar geleden, net als nu, was er sprake van geweld tussen Israël en Palestina. Deze situatie zorgde destijds voor spanningen binnen de selectie van PSV. De Israëlische speler Eran Zahavi plaatste een pro-Israël bericht op social media, terwijl zijn teamgenoten Jordan Teze, Pablo Rosario en Mohamed Ihattaren juist de kant van Palestina kozen. Gerbrands kijkt nu terug op hoe hij destijds met deze situatie omging. "Als directeur van PSV was ik geen politieke scheidsrechter."

"Ik heb me destijds helemaal niet bemoeid met wie er gelijk had of niet. Het belangrijkste is dat er een dialoog plaatsvindt", vervolgt Gerbrands in een interview met het Algemeen Dagblad. "Ik moet zeggen dat ik destijds onder de indruk was van het gesprek dat plaatsvond. Iedereen gaf, vanuit zijn eigen achtergrond, zijn perspectief op het verhaal. Er gebeurt zoveel verschrikkelijks in de wereld. Iedereen heeft zijn eigen wereldbeeld."

Gerbrands vond en vindt het niet de juiste oplossing om spelers te verbieden hun mening te uiten. "Het is belangrijk om met elkaar in gesprek te blijven. Natuurlijk zijn er grenzen, maar probeer vooral tot een gezamenlijke oplossing te komen. Destijds waren de spelers het ook niet met elkaar eens, maar ze zijn wel op een professionele manier met elkaar doorgegaan. Sterker nog, ik zag dat de band binnen de selectie alleen maar sterker werd."