×
Home Nieuws Livescore

Franse senator eist intrekking nationaliteit en Ballon d'Or Benzema

Franse senator eist intrekking nationaliteit en Ballon d'Or Benzema
JEROEN BENTVELZEN ON UNSPLASH ©
Gepubliceerd op woensdag 18 oktober 2023 17:33 uur

Franse senator eist zware maatregelen tegen voetbalster

Een opmerkelijke oproep van senator Valérie Boyer zorgt voor de nodige opschudding in Frankrijk. Boyer, een lid van de Franse Eerste Kamer, pleit ervoor dat de Franse nationaliteit en de prestigieuze Ballon d'Or van voetbalster Karim Benzema worden afgenomen. Dit zou moeten gebeuren als het bewijs geleverd kan worden dat Benzema banden heeft met de terreurorganisatie Moslimbroederschap.

De aanleiding voor deze eis is de recente steunbetuiging van Benzema aan de inwoners van de Gazastrook, waar op dit moment een bloedige oorlog woedt tussen terreurbeweging Hamas en Israël. Deze uitspraak schoot bij de Franse minister van Binnenlandse Zaken, Gérald Darmanin, in het verkeerde keelgat. Darmanin beschuldigde Benzema ervan banden te hebben met Moslimbroederschap, een organisatie die in Frankrijk wordt gezien als een terreurorganisatie.

Boyer voegt zich nu bij de minister en roept in een persbericht op tot strenge sancties tegen Benzema. "Als Karim Benzema daadwerkelijk banden heeft met Moslimbroederschap, zoals de minister beweert, dan eis ik dat er maatregelen worden genomen. Zijn Franse nationaliteit moet hem worden afgenomen", aldus de senator. Daarnaast vindt Boyer dat de Ballon d'Or, de prestigieuze voetbalprijs die Benzema vorig jaar won, ook van hem afgepakt zou moeten worden als de beschuldigingen waar blijken te zijn.

De steunbetuiging van Benzema aan de inwoners van Gaza zorgde al voor de nodige ophef in het Franse parlement. Benzema schreef op X: "Onze gebeden gaan uit naar de inwoners van Gaza, die opnieuw het slachtoffer zijn geworden van onrechtvaardige bombardementen door Israël, waarbij geen vrouwen of kinderen worden gespaard." Deze uitspraak heeft de discussie rondom Benzema en zijn vermeende banden met Moslimbroederschap verder aangewakkerd.