×
Home Nieuws Livescore

Droom van Oranje: Excelsior-keeper hoopt op kans

Droom van Oranje: Excelsior-keeper hoopt op kans
NELSON NDONGALA ON UNSPLASH ©
Gepubliceerd op woensdag 18 oktober 2023 17:08 uur

Stijn van Gassel, de doelman van Excelsior, heeft een sprankje hoop gekregen op een plekje in het Nederlands elftal. Na het zien van zijn collega Nick Olij, die onlangs werd opgeroepen door bondscoach Ronald Koeman, denkt Van Gassel dat hij ook een kans maakt.

Olij, de keeper van Sparta, mocht zich voor het eerst melden bij Oranje tijdens de afgelopen interlandperiode. Dit heeft Van Gassel, die de laatste tijd goed presteert bij Excelsior, niet onopgemerkt gelaten. Het feit dat Olij een kans heeft gekregen, geeft Van Gassel zelfs hoop op een eigen oproep voor het nationale team. "Ja, natuurlijk", zegt hij voor de camera van ESPN.

"Je ziet dat de keepers vaak van de topclubs worden gehaald, en dat is vaak terecht", vervolgt Van Gassel. "Maar er wordt niet altijd gekeken naar de keepers die net onder dat niveau zitten. Nu lijkt het erop dat daar wel naar gekeken wordt. Dat betekent dat er ook naar ons gekeken kan worden. En dat betekent dat er een kans is. Het is in ieder geval al mooi dat mijn naam genoemd wordt, dat vind ik al fantastisch om te horen."

Van Gassel benadrukt dat het een droom voor hem zou zijn om voor het Nederlands elftal uit te komen. "Natuurlijk. Dat was altijd al zo, maar nu nog meer. Je droomt er altijd van. Het gaat goed, maar ik weet dat ik hard moet blijven werken om die droom te verwezenlijken. We zijn er druk mee bezig."

De vraag blijft nu hangen: verdient Stijn van Gassel een kans in Oranje? ESPN NL heeft deze vraag gesteld op Twitter en laat de fans hierover discussiëren.