×
Home Nieuws Livescore

Gokschandaal in Italië: AS Roma-spelers beschuldigd, meer namen volgen

Gokschandaal in Italië: AS Roma-spelers beschuldigd, meer namen volgen
Fritsdejong ©
Gepubliceerd op woensdag 18 oktober 2023 16:33 uur

Het mysterie rondom het schandaal in de gokwereld van Italië blijft zich verdiepen. Naast de eerder genoemde spelers, Nicolò Fagioli, Sandro Tonali en Nicolò Zaniolo, zijn nu ook Stephan El Shaarawy en Nicola Zalewski van AS Roma beschuldigd van illegaal gokken. Maar dit is slechts het topje van de ijsberg, want er zouden nog veel meer spelers betrokken zijn bij deze duistere praktijken.

Het begon allemaal met de onthullingen van de Italiaanse roddeljournalist Fabrizio Corona. Hij bracht aan het licht dat er meerdere spelers in Italië zich schuldig hebben gemaakt aan illegaal gokken. En nu heeft hij weer een aantal nieuwe namen naar buiten gebracht. Naast El Shaarawy en Zalewski zouden ook Federico Gatti van Juventus en Nicolò Casale van SS Lazio betrokken zijn bij dit schandaal. De grote vraag is nog of zij hebben gegokt op een illegaal platform of dat ze hebben ingezet op hun eigen wedstrijden.

Maar dit is nog lang niet alles. Corona beweert dat er nog veel meer spelers uit de Serie A betrokken zijn bij deze duistere praktijken. Hij gaat zelfs zo ver om te zeggen dat er ook clubvoorzitters bij betrokken zijn. Volgens de roddeljournalist zijn er misstanden bij vijf tot zes clubs en overtreden voetballers van alle niveaus in het Italiaanse voetbal de regels. Een oom van een oud-speler van Internazionale, die bevriend is met niemand minder dan Mario Balotelli, is volgens Corona zijn belangrijkste bron.

Het lijkt erop dat dit gokschandaal in Italië nog lang niet ten einde is. De namen blijven opduiken en de beschuldigingen stapelen zich op. Het is een donkere periode voor het Italiaanse voetbal, waarin de integriteit van spelers en clubs in twijfel wordt getrokken. Het is afwachten wat er nog meer naar buiten zal komen en hoe dit schandaal de sport zal beïnvloeden.