×
Home Nieuws Livescore

SoFi Stadium uitgesloten als speelstad WK 2026 door geldconflict

SoFi Stadium uitgesloten als speelstad WK 2026 door geldconflict
NELSON NDONGALA ON UNSPLASH ©
Gepubliceerd op woensdag 18 oktober 2023 15:08 uur

Het lijkt erop dat Los Angeles zijn positie als speelstad voor het WK 2026, dat plaatsvindt in Mexico en de Verenigde Staten, verliest. Dit nieuws is naar buiten gebracht door verschillende internationale media.

De oorzaak van deze breuk zou een voortdurende ruzie zijn tussen de stadionbeheerder van het SoFi Stadium en de FIFA. Stan Kroenke, een zakenman die eigenaar is van het stadion, heeft al geruime tijd onenigheid met de internationale voetbalbond.

Kroenke betwist de verdeling van het geld tussen de FIFA, de stad Los Angeles en het stadion, en vindt dat het stadion recht heeft op meer inkomsten van het wereldkampioenschap. Volgens buitenlandse media is het meningsverschil te groot en bestaat de mogelijkheid dat Los Angeles zijn rol als speelstad verliest.

Het SoFi Stadium heeft een capaciteit van ongeveer zeventigduizend toeschouwers, maar zal hoogstwaarschijnlijk niet worden gebruikt tijdens het WK. Als mogelijke vervangers van Los Angeles worden nu de steden Las Vegas, Seattle en San Francisco genoemd.

1/ Mijn collega, de geweldige @espnsutcliffe, heeft groot nieuws over het WK in 2026. Het SoFi Stadium is in feite volledig uitgesloten als gastheer, omdat Stan Kroenke niet wil betalen om het veld te verbreden. Las Vegas, Seattle en San Francisco worden genoemd als mogelijke vervangers. https://t.co/xJnlLNBaoB

- Luis Miguel Echegaray (@lmechegaray) 17 oktober 2023