×
Home Nieuws Livescore

OGC Nice schorst Atal na antisemitische social media-post

OGC Nice schorst Atal na antisemitische social media-post
Fritsdejong ©
Gepubliceerd op woensdag 18 oktober 2023 13:16 uur

OGC Nice heeft besloten om verdediger Youcef Atal voor onbepaalde tijd te schorsen na een controversieel bericht op social media. De club neemt deze maatregel nog voordat het onderzoek van de openbaar aanklager in Nice naar vermeend terrorisme-verheerlijking is afgerond. Na de interlandperiode zal Nice in gesprek gaan met Atal om de situatie verder te bespreken. In de tussentijd mag de 27-jarige Algerijn niet deelnemen aan trainingen en wedstrijden.

Nice benadrukt dat het belangrijk is om de normen en waarden van de club te verdedigen. Daarom is Atal voorlopig geschorst. Het antisemitische bericht van Atal had betrekking op het conflict tussen Israël en Hamas. Opvallend genoeg is Atal niet de enige voetballer die in opspraak raakt vanwege uitspraken over de oorlog. Anwar El Ghazi is tijdelijk geschorst door FSV Mainz 05 vanwege een social media-post over hetzelfde onderwerp, terwijl Noussair Mazraoui door Bayern München op het matje wordt geroepen om een vergelijkbare reden.

De exacte duur van de schorsing van Atal is nog niet bekendgemaakt. De club heeft via een officieel statement op Twitter laten weten dat ze de situatie serieus nemen en dat ze de uitkomst van het onderzoek afwachten voordat er verdere stappen worden genomen. Het is duidelijk dat Nice vastbesloten is om een duidelijk signaal af te geven dat dit soort gedrag niet getolereerd wordt binnen de club.