×
Home Nieuws Livescore

FC Barcelona-voorzitter aangeklaagd in omkopingszaak Spaans voetbal

FC Barcelona-voorzitter aangeklaagd in omkopingszaak Spaans voetbal
dominik hofbauer on Unsplash ©
Gepubliceerd op woensdag 18 oktober 2023 12:32 uur

In een schokkende wending van het voetbalschandaal in Spanje, is nu ook Joan Laporta, de voorzitter van FC Barcelona, betrokken bij de aanklachten rondom mogelijke omkoping van scheidsrechters. Dit nieuws komt nadat eerder al oud-voorzitters Josep Maria Bartomeu en Sandro Rosell werden aangeklaagd. Laporta, die momenteel nog actief is als bestuurslid van de Catalaanse club, voegt zich nu bij dit illustere gezelschap.

Het onderzoek richt zich op verdachte betalingen aan het bedrijf van José Maria Enriquez Negreira, een van de vicevoorzitters van de scheidsrechterscommissie in Spanje. Het vermoeden bestaat dat Negreira zijn invloed heeft aangewend bij de aanstelling van scheidsrechters voor wedstrijden van FC Barcelona. Tussen 2001 en 2018 zou Barcelona naar verluidt maar liefst 6,5 miljoen euro hebben overgemaakt naar het bedrijf van Negreira, waarbij ook zijn zoon betrokken zou zijn.

Laporta heeft de beschuldigingen van corruptie eerder al krachtig van de hand gewezen en bestempeld als laster. Hij heeft aangekondigd de aanval te openen en te strijden tegen deze beschuldigingen. "Men probeert opzettelijk onze reputatie te vernietigen", verklaarde hij destijds. Het is duidelijk dat Laporta vastberaden is om zijn naam te zuiveren en zijn onschuld te bewijzen in deze duistere zaak.