×
Home Nieuws Livescore

Juventus-speler Fagioli onthult schokkend verhaal over gokverslaving

Juventus-speler Fagioli onthult schokkend verhaal over gokverslaving
NIGEL MSIPA ON UNSPLASH ©
Gepubliceerd op woensdag 18 oktober 2023 12:08 uur

Juventus-voetballer Nicolò Fagioli, die momenteel geschorst is vanwege duistere gokpraktijken, heeft voor het Openbaar Ministerie van Turijn zijn hart gelucht. De 22-jarige middenvelder heeft zijn verhaal gedaan over hoe hij verstrikt raakte in de wereld van illegaal gokken en heeft daarbij ook een beschuldigende vinger uitgestoken naar Newcastle United-middenvelder Sandro Tonali, die eveneens een zware straf boven het hoofd hangt.

Verschillende Italiaanse voetballers worden momenteel beschuldigd van het illegaal gokken op wedstrijden. Fagioli is de eerste die zijn betrokkenheid heeft toegegeven. Hij heeft een overeenkomst gesloten met het Italiaanse OM, waarbij hij akkoord is gegaan met een schorsing van maar liefst zeven maanden. "Het begon allemaal tijdens een trainingskamp van het Italiaanse O21-team in Tirrenia. Ik raakte betrokken bij het gokken omdat anderen het ook deden", verklaarde Fagioli.

Fagioli wijst met beschuldigende vinger naar Tonali. "Hij was degene die mij introduceerde in de duistere wereld van het illegale gokken op Icebet", onthulde hij. Hoewel Fagioli beweert nooit op zijn eigen wedstrijden te hebben gegokt, raakte hij langzaam maar zeker steeds dieper in de schulden. "Ik vroeg Federico Gatti om 40.000 euro te lenen, onder het voorwendsel dat ik het nodig had om een horloge te kopen. Tot op de dag van vandaag moet ik dat bedrag nog steeds aan hem terugbetalen", aldus Fagioli, die nu gebukt gaat onder een torenhoge schuld.

"Ook Radu Drăgușin heeft mij in oktober 2022 40.000 euro geleend, wat ik eveneens nog moet terugbetalen", voegde Fagioli eraan toe. In totaal heeft de jonge voetballer bijna drie miljoen euro aan schulden opgebouwd. "Naarmate mijn schulden opliepen, kreeg ik steeds zwaardere bedreigingen te verduren, zoals 'Ik breek je benen'. Ik had het gevoel dat ik alleen nog maar voetbalde om mijn schulden af te lossen. Tijdens de wedstrijd Sassuolo - Juventus in april 2023 brak ik op de bank in tranen uit, terwijl ik dacht aan mijn verstikkende gokschulden."