×
Home Nieuws Livescore

Di María neemt afscheid van Argentijns elftal na Copa América

Di María neemt afscheid van Argentijns elftal na Copa América
dominik hofbauer on Unsplash ©
Gepubliceerd op dinsdag 17 oktober 2023 21:32 uur

Het einde van een tijdperk nadert, want Ángel Di María heeft aangekondigd dat hij na de zomer niet langer zijn kunsten zal vertonen in het Argentijnse elftal. De Copa América zal het laatste podium zijn waarop de ervaren voetballer zijn talent zal tonen als 134-voudig international bij de wereldkampioen.

De 35-jarige Di María was op het afgelopen WK van onschatbare waarde voor Argentinië, door een doelpunt te maken in de finale. Nu nadert het einde van zijn interlandcarrière. In een interview met het Argentijnse radiostation Todo Pasa onthult Di María dat hij na de Copa América zijn voetbalschoenen aan de wilgen hangt. "Daarna is het voorbij, dit wordt mijn laatste kunstje."

Di María is vastberaden om aanwezig te zijn op het toernooi dat in de Verenigde Staten zal plaatsvinden. "Bij Benfica geven ze me de kans om voor het nationale elftal te blijven spelen. Ik zou er alles aan doen om erbij te zijn, dat is mijn doel."

In 2008 maakte Di María, destijds twintig jaar oud, zijn debuut voor Argentinië. Nu staat de teller op 134 interlands en er kunnen er nog meer volgen. Met Argentinië heeft Di María de Copa América en de wereldbeker gewonnen. Een vijfde WK zal hij echter niet spelen.