×
Home Nieuws Livescore

Mark-Jan Fledderus verrast door ontslag bij FC Groningen

Mark-Jan Fledderus verrast door ontslag bij FC Groningen
Fritsdejong ©
Gepubliceerd op dinsdag 17 oktober 2023 21:08 uur

Voormalig voetballer Mark-Jan Fledderus heeft voor het eerst zijn gedachten gedeeld over zijn onverwachte vertrek bij FC Groningen. Als huidige technisch manager van de Eredivisie CV werd hij overvallen door zijn ontslag en beschrijft het als een 'zeer, zeer harde klap'.

Fledderus bekleedde vier jaar lang de functie van technisch directeur bij Groningen, maar uiteindelijk besloot algemeen directeur Wouter Gudde om hem te laten gaan. De club verkeerde in een sportieve crisis, waarbij Fledderus verantwoordelijk werd gehouden voor de aanstelling van trainer Frank Wormuth en het aantrekken van enkele minder succesvolle spelers. "Het was een zeer, zeer harde klap", blikt de voormalige linksback terug in een interview met het Dagblad van het Noorden.

"Ik voelde natuurlijk wel de druk van buitenaf. Er ging veel mis in het afgelopen jaar. Ik heb ook te vaak de verkeerde beslissingen genomen. Het was als een sneeuwbal die begon te rollen, steeds groter werd en waar we met man en macht probeerden om er een stokje voor te steken, maar die uiteindelijk niet meer te stoppen was", vervolgt Fledderus. "Toch voelde ik nog steeds het vertrouwen. We zouden het samen doen. Misschien ben ik wel wat naïef geweest."

Fledderus had een goede relatie met Gudde, maar sinds zijn vertrek heeft hij de algemeen directeur van Groningen niet meer gezien. "Dat vind ik jammer. Eigenlijk is het ook heel vreemd, want we wonen in dezelfde buurt, hebben gemeenschappelijke vrienden en onze zoontjes voetballen bij dezelfde club. Ik heb Wouter berichtjes gestuurd en voorgesteld om samen een kop koffie te drinken om het af te sluiten. Het is vervelend hoe het allemaal is gelopen, maar ik zou er graag overheen stappen. Het leven gaat door. Hij heeft er echter nooit op gereageerd. Blijkbaar heeft de andere partij daar geen behoefte aan. Dat moet ik dan respecteren."