Jong Oranje blijft onverslaanbaar en schiet Gibraltar weg

NIGEL MSIPA ON UNSPLASH ©
Gepubliceerd op dinsdag 17 oktober 2023 19:48 uur

Jong Oranje blijft verbazingwekkend presteren onder de bezielende leiding van Michael Reiziger. De Nederlandse beloften hadden afgelopen dinsdag geen enkele moeite met Gibraltar en zetten daarmee opnieuw een grote stap richting het felbegeerde EK 2025.

Vanaf het begin leek Jong Oranje al op weg naar een monsterscore, toen Kenneth Taylor en Noah Ohio in de twaalfde en dertiende minuut zorgden voor een comfortabele 0-2 voorsprong. Echter, daarna stokte de doelpuntenproductie. Alleen Myron van Brederode wist voor rust nog het net te vinden.

In de tweede helft voerden Devyne Rensch en Million Manhoef de score verder op. Helaas werd de Vitesse-aanvaller een zuiver doelpunt ontnomen. Hij schoot de bal via de onderkant van de lat binnen, maar de arbitrage ontging dit helaas. Desondanks behaalde Jong Oranje een ruime overwinning.

Reiziger kan voorlopig tevreden zijn. Onder zijn leiding blijft Jong Oranje foutloos in de EK-kwalificatie en heeft het al dertien keer weten te scoren in slechts vier wedstrijden. Bovendien heeft het team nog geen enkel tegendoelpunt hoeven incasseren.

De opstelling van Jong Oranje was als volgt: Raatsie; Rensch (75. Asante), Kasanwirjo, Hato (46. Van Breemen), Meijer (46. Salah-Eddine); Proper (64. Twigt), Van Bommel, Taylor; Manhoef, Ohio, Van Brederode (75. Regeer).

Het hoogtepunt van de wedstrijd was het prachtige doelpunt van Million Manhoef, maar helaas... 🫣"Een niet al te scherpe Cyprioot aan de zijlijn..." 🚩#GIBNED