×
Home Nieuws Livescore

EK-kwalificatiewedstrijden gedenken Brusselse aanslag met minuut stilte

EK-kwalificatiewedstrijden gedenken Brusselse aanslag met minuut stilte
Dan Asaki van Unsplash ©
Gepubliceerd op dinsdag 17 oktober 2023 16:40 uur

Vanwege de tragische gebeurtenissen in Brussel zal er vanavond bij alle EK-kwalificatiewedstrijden een bijzonder moment van stilte plaatsvinden. Dit besluit is genomen door de UEFA, de voetbalorganisatie die de wedstrijden organiseert.

Gisteren vond de aanslag in Brussel plaats, waarbij helaas twee Zweedse supporters het leven lieten. Deze supporters waren naar België gereisd om de EK-kwalificatiewedstrijd tussen België en Zweden bij te wonen. Tijdens de rust van de wedstrijd kregen de Zweedse spelers het schokkende nieuws van de terroristische aanslag te horen. Begrijpelijkerwijs wilden zij niet verder spelen, waarna de wedstrijd definitief werd stilgelegd.

Als eerbetoon aan de slachtoffers heeft de UEFA besloten om bij alle wedstrijden van vanavond een minuut stilte te houden. Dit gebaar van respect en herdenking zal ook te zien zijn bij de kraker in groep C tussen Engeland en Italië. Daarnaast staan er nog andere wedstrijden op het programma, zoals Finland tegen Kazachstan, Servië tegen Montenegro, San Marino tegen Denemarken, Litouwen tegen Hongarije, Malta tegen Oekraïne en Noord-Ierland tegen Slovenië.

Laten we vanavond, te midden van deze sportieve strijd, even stilstaan bij degenen die hun leven hebben verloren. Samen tonen we onze solidariteit en laten we zien dat sport verbindt, zelfs in tijden van verdriet.