×
Home Nieuws Livescore

PSV verwelkomt derde zomeraanwinst: Malik Tillman op huurbasis van Bayern München, met koopoptie van 15 miljoen

PSV verwelkomt derde zomeraanwinst: Malik Tillman op huurbasis van Bayern München, met koopoptie van 15 miljoen
Fritsdejong ©
Gepubliceerd op dinsdag 8 augustus 2023 19:12 uur

PSV begroet woensdag zijn derde aanwinst van deze zomerse transferperiode. Malik Tillman zal de medische keuring ondergaan voordat hij op huurbasis overkomt van Bayern München. Naar verluidt hebben de clubs een akkoord bereikt, zoals gemeld door De Telegraaf, Sport1 en Sky Sport. Tillman heeft zijn contract bij Bayern München verlengd tot medio 2026, waardoor de Bundesliga-kampioen instemt met de huurtransfer.

De 21-jarige aanvallende middenvelder zal woensdag naar Eindhoven reizen om de medische keuring te ondergaan en de deal af te ronden. Volgens De Telegraaf heeft PSV de mogelijkheid om hem na de huurperiode definitief over te nemen voor vijftien miljoen euro. Tillman zal de opvolger zijn van Xavi Simons in het Philips Stadion. Afgelopen seizoen speelde de Amerikaanse international op huurbasis voor Rangers FC, waar hij in 43 officiële wedstrijden twaalf doelpunten maakte en vijf assists gaf.

Hoewel Isaac Babadi indruk maakte als nummer tien tijdens de voorbereiding en het duel met Feyenoord om de Johan Cruijff Schaal, is hij pas achttien jaar oud. Trainer Peter Bosz kan ook nog rekenen op Guus Til en Ismael Saibari.

Tillman is de derde zomeraanwinst van PSV, na Noa Lang en Ricardo Pepi. Ook de Belgen Zeno Debast en Aster Vranckx staan hoog op het verlanglijstje van de club.