×
Home Nieuws Livescore

Hans Kraay verbaasd over blunder Van de Ven

Hans Kraay verbaasd over blunder Van de Ven
NIGEL MSIPA ON UNSPLASH ©
Gepubliceerd op dinsdag 17 oktober 2023 12:16 uur

In een opmerkelijk moment tijdens de wedstrijd tussen Griekenland en Nederland heeft ESPN-verslaggever Hans Kraay zijn verbazing geuit over een actie van Micky van de Ven. De Tottenham Hotspur-verdediger kwam met nog vijftien minuten te spelen het veld in als vervanger van Quillindschy Hartman, op de positie van linksback. Echter, daar maakte hij een enorme blunder.

Van de Ven speelde de bal zomaar in de voeten van zijn tegenstander, waardoor Griekenland bijna gevaarlijk kon worden. Deze actie heeft de verdediger op flinke kritiek komen te staan. "Een belachelijke en waardeloze pass. Hoe haal je het in je hoofd?" aldus Kraay, die zijn standpunt kracht bijzet. "Dit is gewoon onacceptabel op elk niveau van het Nederlandse voetbal, zelfs op het allerlaagste niveau. Speel de bal naar de spits of geef hem aan Tijjani Reijnders die voor je staat, maar dit…"

Jan Joost van Gangelen merkt op dat de voormalige FC Volendam-speler "er goed vanaf komt". Tegelijkertijd verdedigt de presentator Van de Ven door te benadrukken dat hij niet op zijn gebruikelijke positie speelde. Kraay kan zich hierin vinden, maar plaatst wel een kanttekening. "Bij FC Volendam in de Keuken Kampioen Divisie speelde hij ook als linksback en dat deed hij uitstekend, maar in het centrum is hij veel sterker. Daar speelt hij ook bij Tottenham en daar zijn ze echt dol op hem."