×
Home Nieuws Livescore

Steven Bergwijn vereerd met aanvoerderschap Ajax: "Ik kan jongens op sleeptouw nemen"

Steven Bergwijn vereerd met aanvoerderschap Ajax:
Fritsdejong ©
Gepubliceerd op dinsdag 8 augustus 2023 18:36 uur

Steven Bergwijn voelt zich vereerd dat hij de nieuwe aanvoerder van Ajax is geworden. De 25-jarige aanvaller neemt de aanvoerdersband over van de vertrokken Dusan Tadic, maar hij heeft zijn eigen ideeën over hoe hij deze rol wil invullen.

Maurice Steijn maakte dinsdag bekend dat Bergwijn de nieuwe captain is. "Ik hoorde het gisteren van de trainer", vertelde de Oranje-international aan ESPN. "We hebben er tijdens het trainingskamp al over gesproken. De trainer vroeg mij hoe ik erover dacht. Ik zei dat het een eer was en dat ik het graag wilde doen. Ik denk dat ik een voorbeeld kan zijn voor veel jongens in deze jonge groep en dat ik ze kan inspireren."

Bergwijn beseft dat hij grote schoenen te vullen heeft. Tadic stond erom bekend dat hij de topsportcultuur bewaakte en anderen motiveerde om extra inspanningen te leveren. "Ik ga het op mijn eigen manier doen", reageerde de linksbuiten. "We zijn allemaal professionals en iedereen weet wat zijn lichaam nodig heeft. Dat moeten ze zelf beslissen", voegde hij eraan toe met een glimlach.

Bergwijn is vastbesloten om revanche te nemen met Ajax, dat afgelopen seizoen teleurstellend als derde eindigde. "We moeten vooruit. We willen weer kampioen worden en meedoen om de prijzen. Ook voor mezelf wil ik gewoon een beter seizoen draaien. Ik weet dat ik nog veel meer kan laten zien."