×
Home Nieuws Livescore

Oranje op koers voor EK, maar hobbels niet vergeten

Oranje op koers voor EK, maar hobbels niet vergeten
JEROEN BENTVELZEN ON UNSPLASH ©
Gepubliceerd op dinsdag 17 oktober 2023 07:17 uur

Ronald Koeman heeft geconstateerd dat het Nederlands elftal tot nu toe een moeizame weg heeft bewandeld in de kwalificaties voor het EK. Na de overwinning op Griekenland (0-1) is plaatsing voor het eindtoernooi in Duitsland binnen handbereik, maar volgens de bondscoach was het allesbehalve 'makkelijk'. Hij is van mening dat hij over een goed elftal kan beschikken, mits iedereen fit is.

"Het is zeker niet makkelijk geweest", aldus Koeman na afloop bij de NOS. "Maar ik denk dat we ook pech hebben gehad met de loting van de poule", vervolgt de bondscoach, die met zijn team twee keer niet wist te winnen van grootmacht Frankrijk. "Als je naar andere poules kijkt, zie je dat zij veel zwakkere tegenstanders hebben."

Ondanks de obstakels op weg naar het EK blijft Koeman hoopvol. "Ik wil niet zeggen dat je punten mag verspelen tegen Griekenland, want we waren in beide wedstrijden de betere, maar zij zijn wel verbeterd. Het is duidelijk dat we een heel goed elftal kunnen hebben als we compleet zijn en iedereen beschikbaar is. Als er veel spelers uitvallen, wordt het op sommige momenten wel lastiger."

Voor het Nederlands elftal staan er nog twee wedstrijden op het programma, tegen respectievelijk Ierland (thuis) en Gibraltar (uit). Met één overwinning kan de plaatsing voor het EK van volgende zomer in Duitsland officieel worden veiliggesteld.