×
Home Nieuws Livescore

FC Volendam haalt WK-ganger Garang Kuol binnen als versterking

FC Volendam haalt WK-ganger Garang Kuol binnen als versterking
Fritsdejong ©
Gepubliceerd op dinsdag 8 augustus 2023 18:12 uur

FC Volendam haalt talentvolle aanvaller binnen: WK-deelnemer versterkt team. Het team van FC Volendam heeft zich versterkt met de komst van Garang Kuol. De achttienjarige Australische international, die ook speelminuten heeft gemaakt tijdens het afgelopen WK, wordt op huurbasis overgenomen van Newcastle United.

Het nieuws werd dinsdagmiddag bekendgemaakt via de officiële kanalen van FC Volendam. Hoewel de komst van Kuol al een tijdje in de lucht hing, zorgt het toch voor veel enthousiasme in het Vissersdorp. Technisch directeur Jasper van Leeuwen is blij met de aanwinst: "We hebben nu een goede oplossing kunnen vinden met Newcastle. Kuol is een zeer getalenteerde aanvaller die op meerdere posities kan spelen en waardevol kan zijn voor ons spel. Vooral zijn snelheid en directheid richting het doel zijn eigenschappen die we goed kunnen gebruiken."

Kuol heeft begin dit jaar een contract getekend bij Newcastle, nadat hij was overgekomen van Central Coast Mariners. Hij werd vervolgens uitgeleend aan het Schotse Heart of Midlothian, maar daar kwam hij niet helemaal tot zijn recht. Het is nog niet bekend of de Australiër vrijdag al speelgerechtigd zal zijn voor de eerste wedstrijd van het nieuwe Eredivisie-seizoen tegen Vitesse.

De speelgerechtigheid van Kuol is namelijk afhankelijk van het lopende proces om een werkvergunning te verkrijgen. FC Volendam heeft via social media al wel een welkomstbericht voor Kuol geplaatst, waarin ze hun enthousiasme tonen over zijn komst naar de club.